Lastesõbralik laulupäev

, muusikaõpetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laste lauluvõistlus "Kuldmikrofon".
Laste lauluvõistlus "Kuldmikrofon". Foto: Urmas Luik

Tahan jagada mõningaid muljeid äsja toimunud teisest Pärnu linna ja maakonna laste laulupäevast "Kuldmikrofon".  Kogenud lauluõpetajana pean tõdema, et üritus on korraldajate poolt suurepäraselt ja professionaalselt läbimõeldud, mis ei jää meelde kui pingeline lauluvõistlus, vaid hoopis kui tore lapsesõbralik laulupäev.

Et see üritus on tõeliselt lapsesõbralik, siis puudus sealt ka igasugune närvipinge. Seepärast laulsid lapsed suure rõõmuga ja igaühe andekad küljed pääsesid vabalt esile.

Lavale minekut ootasid kõik pikisilmi. Kõik lapsed said suure tähelepanu osaliseks ja ükski neist ei lahkunud õnnetuna.

Laulupäev oli väga sisukalt ülesehitatud, kuna tulemuste ootamist ja närveerimist seal polnud. Selle asemel tegeleti vahvate klounide ja kaunite peotantsijate vaatamisega. Muljet avaldasid ka lapselikult vahvalt kaunistatud ruumid, kus laulupäev läbi viidi.

Seepeale jääb tõdeda, et sellise ürituse korraldamine nõuab suurt pühendumist oma erialal
ja armastust eelkõige laste endi vastu ning siis nende laulmisvõimaluste loomisel.

Olgu siinkohal mainitud need kaks vaprat ja energilist muusikaõpetajatest ürituse korraldajat Margrit Kits ja Reine Niin. Palju tänu teile kõikide osalenud laste ja juhendajate nimel!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles