Pärimusmuusikute paraad liitis põlvkondi

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tilluke Mary Helena Verits ja akordionist Anne Vatter.
Tilluke Mary Helena Verits ja akordionist Anne Vatter. Foto: Ants Liigus

Pärnu pärimusmuusika festivali lõpetanud rahvapillimeeste paraadil ähvardas Kentuki Lõvi pubi kohati pungil rahvast lõhki minna.

Üksteise järel astusid või istusid ette siinkandis tegutsevad pillimängu ja -lugusid armastavad taadid-memmed ja noored muusikud, kollektiivid või pereansamblid, kes lasid heliseda oma lõõtsadel, suupillidel, akordionidel ja viiulitel, kandes nii edasi Pärnu- ja Läänemaa elavat pärimust ning tugevdades sidet piir- ja põlvkondade vahel.

Paljude osaliste seas musitseerisid tilluke Mary Helena Verits ja akordionist Anne Vatter (esimesel pildid), lõõtsa tõmbas Julius Vilumets (teisel pildil), viiulil elustasid külamuusikute vanu viise Raivo ja Krista Sildoja (kolmandal pildil). Õhtu lõppes muusikute jämmimisega ja ansambli Kukerpillid saatel tantsides.

Festivali õpitubades õpetasid huvilisi lihtsamaid rahvalikke pille mängima muusikud nii siit- kui sealtpoolt vett. Nende seas iirlane Dave Murphy (neljandal pildil), kes ühes Jaak Johansoniga enne Viljandisse Eesti pärimusmuusika keskusesse Vene päevale suundumist Pärnus päris mitmeks päevaks pidama jäi, Iiri rahvamuusika põhikomponendid huvilistele lahti rääkis ja tinavile peal ette näitas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles