Kuidas kaunistada jõulupuud?

Copy
Foto: Shutterstock

Jõulupuu on pühadeaja üks olulisemaid kaunistusi, mis toob tuppa sära ja palju rõõmu. Seda, kuidas sellel aastal kaunistada oma jõulupuud ja mida selle jaoks on vaja, saad teada meie järgmistest soovitustest. Ammuta inspiratsiooni ja leia kõik vajalikud dekoratsioonid mugavalt kodust lahkumata Kaup24 ja Hansaposti e-poodidest.

Praktilised näpunäited kuusepuu kaunistamiseks

Enne seda, kui hakata ostma uusi jõuluehteid või neid hoopiski ise valmistama, tuleks vaadata üle, mis on kodus juba olemas. Seega alusta sellest, et otsi välja kõik olemasolevad ehted ja jõulutuled ning vaata, mida nendest soovid ka sellel aastal kasutada.

Samal ajal, kui oled ehteid üle vaatamas, mõtle sellele, mida võiksid juurde soetada. Uute ehete valimisel lähtu sellest, millist tulemust soovid saavutada. Ideaalse jõulupuu kaunistamiseks on kindlasti vaja soetada ühed jõulutuled ja erineva suurusega ehteid. Kõigele lisaks võid kuusepuule asetada ka karda, pärlikeed, küünlaid ja palju muud, mida hing ihkab.

  1. Jõulutulede valimine

Jõulutulesid on väga erinevaid ja endale sobiva leidmiseks tuleb arvestada sellega, millist valgust soovid nendega kuusele lisada ja kui suure puuga on tegu, et tuled kataksid selle piisavas koguses ära. Vali sellised jõulutuled, mida saad kasutada aastaid – väga heaks valikuks on näiteks tulukesed, millel on erinevaid režiime ja värve, et saaksid vastavalt vajadusele neid muuta.

Kui sa soovid kaunistada jõulupuud ka õues, siis veendu, et sinna valid välitingimustes kasutamiseks mõeldud tuled. Sellised jõulutuled sobivad nii õunapuu, kuuse või kasvõi välisfassaadi kaunistamiseks.

  1. Jõuluehete valimine

Jõulupuud võib kaunistada ka vaid tuledega, aga kui sa soovid sellele lisada veel kaunistusi, siis selleks sobivad suurepäraselt ehted. Selleks, et anda kuusele ruumilisust, kasuta kaunistamiseks erineva suurusega ehteid, näiteks vali kolmes erinevas suuruses jõulukuulikesed. Tee ka sama värve valides. Võta põhivärviks midagi klassikalist nagu näiteks valge, roheline, punane ja lisa sinna juurde ühest kuni kahest teisest värvist kaunistusi.

Isikupärase jõulupuu kaunistamiseks võid valmistada ehteid ka ise. Kõige lihtsam viis on valida mõni laiem ja tugevam lint ja sellest siduda lopsakad lipsud kuuseoksade peale. Samuti saab ehteid valmistada soolatainast, paberist ja miks mitte ka käbidest.

  1. Jõulupuu kaunistamine

Alusta kuusepuu kaunistamist tulede asetamisega ning kui need on ära paigutatud, siis võta ette erinevad ehted, mida soovid kuusele lisada. Alusta suurematest ehetest ja paiguta need võrdselt üle kogu puu. Sinna vahele hakka asetama teisi väiksemaid kaunistusi. Soovitame vaadata kuuske kaugemalt ja hinnata seda, kuidas ehted kuusel välja näevad. Nii näed ka paremini, kuhu võiks midagi juurde lisada.

Kui sa vajad veel inspiratsiooni, kuidas sellel aastal enda kuuske kaunistada, siis ammuta inspiratsiooni internetist või veelgi parem võta ette käik mõnda toredasse Eesti linna, olgu selleks siis kuurortlinn Pärnu, kus lisaks jalutuskäigule saab minna ka spaasse lõõgastuma, Tartusse kultuuri nautima või hoopiski Tallinna vanalinn, kus saab külastada maagilist jõuluturgu. Vaata, kuidas linnad on särama löödud ja leia häid mõtteid, kuidas oma kodu jõulurüüsse seada.

Copy
Tagasi üles