Kuursaalis võistlesid staarijäljendajad

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noorimas vanuseastmes tunnistas žürii parimaks Sindi gümnaasiumi staarijäljendajate oskused.
Noorimas vanuseastmes tunnistas žürii parimaks Sindi gümnaasiumi staarijäljendajate oskused. Foto: Ants Liigus

Laupäeval toimus Pärnu kuursaalis 13. korda koolinoorte staarijäljendajate konkurss “Pärnumaa Playback 2012”, kus eri vanuseastmetes võidutsesid Sindi gümnaasiumi, Pärnu Kuninga tänava põhikooli ja Ülejõe gümnaasiumi esinejad.

Seekord oli “Pärnumaa Playback” pühendatud Raimond Valgre 100. sünniaastapäevale. Žürii tööd juhtis näitleja Meelis Sarv, päevajuht oli Lauri-Kare Laos.

Korraldajate teatel oli tänavu Bruno Marsi jäljendamise aasta, kuna 28 loo seas oli kuus Bruno Marsi „Lazy song’i“. Gümnaasiumiastmes seekord osalejaid ei olnud. „Küllap nad keskendusid õpingutele,“ märkisid võistluse korraldajad. Ilmaolude tõttu jäi võistlusest eemale saarerahvas Kihnust.

1.-3. klasside arvestuses kindlustasid esikoha Sindi gümnaasiumi staarijäljendajad Lady Gaga lauluga „Bad Romance“.

Teiseks tuli Pärnu ühisgümnaasium Ott Leplandi ja tema vanaema esituses kõlanud lauluga „Minu isa majakene“, kolmas oli sama kooli õpilaste ja lasteaialaste esituses kõlanud Getter Jaani „Me kõik jääme vanaks“, kus jäljendati muusikaauhindade jagamisel toimunut.

Vanuseastmes 4.-6. klassini oli tänavu kõige rohkem osalejaid. Esimese koha võttis Kuninga tänava põhikool Kerli lauluga „Tea Party“.

Teine koht läks Raeküla koolile kaksikvendade Jedwardite „Lipsticki“ jäljendamise eest. Kolmas koht kuulus taas Kuninga tänava põhikoolile Bruno Marsi „Lazy song“ eest.

7.-9. klasside seas eelistas žürii Ülejõe gümnaasiumi Bruno Marsi „Lazy song“ esitust. Teiseks tuli Sauga põhikool Whami „Wake Me Up Before You Go-Go“ jäljenduse eest ja kolmas oli sama kooli Bruno Marsi „Lazy song“ jäljendus.

Publikupreemia pälvisid 7.-9. klasside vanuseastme võitjad Ülejõe gümnaasiumist.

Valgre eripreemia vääriliseks tunnistati Kuninga tänava põhikooli „Peagi saabun tagasi su juurde“ esitus. Ära märgiti Valgre loomingut esitanud Koonga põhikooli õpilased.

Hulgaliselt jagati eripreemiaid.

Žürii esimees Meelis Sarv sõnas, et kõigis vanusegruppides eristusid tipud teistest esitajatest ja see tegi žürii töö pisut lihtsamaks. „Raskem oli välja valida eripreemiate saajaid,“ märkis ta.

Sarv hindas konkursi väga meeleolukaks ja heal tasemel korraldatuks.

Juba kuuendat aastat järjest korraldas Pärnumaa koolide staarijäljendajate konkursi “Playback” Rääma põhikool. Võistluse korraldusmeeskond koosnes Rääma põhikooli õpilasesindusest, huvijuhist ja tema kahest sõbrast, kelle kanda oli pressiteenistuse ja paberitöö.

“Playback” kujutab endast tuntud artistide ja telenägude matkimist, eesmärk on tuua publikuni võimalikult täpne koopia originaalesitusest.

Iga esineja valmistab ette mõnd ansamblit või lauljat matkiva laulu, reklaami või katkendi seriaalist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles