Läinud sügisel rekordkoguse küüslauku maha pannud talupidajatel Valdur ja Ivika Aial tuli tänavu kevadel, kui ilmnes, et suuresti tühjade pihkudega jäädakse, kiiresti uus plaan välja mõelda. Suuremalt kui kunagi varem panustati sel aastal sibulatele. Pärnumaal mürkideta kasvatatud «Jõgeva 3» sordi mugulad, mis rahvasuus tuntud kui Peipsi sibulad, lähevad nagu soojad saiad, tellitakse teise Eesti otsagi.
Tellijale
Haruldaselt kehv küüslauguaasta pani pererahva sibulapärgi punuma
Ares Niidu talu viljakatel põldudel kasvanud köögiviljad on pererahvast toitnud aastakümneid. Ametlik mahetalu ollakse 2006. aastast. Sõna levib ja aasta-aastalt on kasvanud ka võõraste huvi kohalike saaduste vastu: kartul, küüslauk, sibul. “Küüslaugu tahtjaid on meil väga-väga palju, kunagi ei ole jõudnud kõiki soovijaid toita. Tänavu panime siis suurema koguse, aga läks talve nahka,” rääkis Ivika. Lisades, et tegemist on erandliku aastaga. “Oleme ennegi pannud küüslauku sedasi maha, et kummikutel on kilekotid ümber, et mitte savisesse pinnasesse kinni jääda. Ka sellistes tingimustes oleme saanud väga ilusa saagi.”