Vaprus teenis 481 fänni ees kolm üliolulist punkti

Copy
Sander Kapper sahistas saarlaste võrku kahel korral. 
Sander Kapper sahistas saarlaste võrku kahel korral. Foto: Urmas Luik

Rannastaadionil jalgpalli meistriliiga 31. voorus olid panused kõrged, pisut utreerides käis Pärnu Vapruse ja FC Kuressaare vahel lahing elu ja surma peale.

Viis matši enne tšempionaadi lõppu võib kergemat sorti mürki võtta, et kõrgliigast kukub otse ehk viimasena välja Nõmme United, kel on koos 14 punkti. Selle nimel, kes läheb üheksandana üleminekumängudele, käib tasavägine heitlus: enne 31. vooru olid eelviimase koha peapretendendid Vaprus (25), Tallinna Kalev (28) ja Kuressaare (28). 

Niisiis oli pärnakatel kodustaadionil tõehetk, nii-öelda kuue punkti mäng: kas saarlastega nõelutakse vahe nulli või venib see hoopiski kuuele silmale? Mõistagi oli valikus ka viik, ent seegi polnud punktinäljas Vaprusele rahuldav tulemus.

Ehkki Pärnu esindusstaadionile kogunenud 481 fänni võtsid kohe avavilest saati laulujoru üles ja vutimeeste kõrvu kostitati pasunasoolodegagi, siis platsil midagi ohtlikku esimesel pooltunnil ei juhtunud. Märkisväärseim seik sündis 27. minutil, mil Vapruse keskkaitsja Markkus Seppik läks jälle katki ja oli sunnitud platsilt lahkuma.

41. minutil võis juubeldamine alata: Ronaldo Tiismaa pääses üksi kontrarünnakusse, jõudis juba vastase väravavahiga silmitsi, ent söötis palli viimasel hetkel teisest lainest tulnud Tristan Pajole, kel jäi üle vaid näsa nurka lükata. 1:0!

Rõõmulaul ei jõudnud veel staadionilt ära kaikudagi, kui paar minutit hiljem lõi viigi majja saarlaste suurim väravakütt Mattias Männilaan. Kuressaare võinuks vabalt poolajale minna eduseisuski, ent Männilaane teine järjestikune ilus sooritus raksatas Vapruse latti. 

Pärnu haaras uuesti ohjad 56. minuti tabamusega, mis meenutas kangesti avaväravat: Joonas Sild purjetas kasti ja tõmbas väravavahi enda peale, kuniks söötis viimasel hetkel palli kõrvale, kus Sander Kapperil jäi üle mänguvahend vaid võrku rammida. 2:1!

Kuressaare mast tõmmati lõplikult maha 70. minutil. Enrico Veensalu tsenderdus lendas taha posti, kus kõige kõrgemale kerkis Kapper, kes sai teise tabamuse kirja peaga. 3:1!

Nõnda lõppes Vapruse kaheksamänguline võiduta seeria, mille jooksul teeniti üksainus viigipunkt. "Need olid väga vajalikud punktid. Üle pika aja saime võidujoonele ja siit saab ainult edasi," lausus Pajo mängujärgses intervjuus. "Põhimõtteliselt iga mäng saime aru, et mängime ilusti ja kõik toimib – lihtsalt viimane punkt jäi panemata, ei olnud väravalööjat. Täna läksid asjad sisse, osad oleks võinud veel minna, aga saime selle luugi sealt eest ära."

Nüüd on Vaprus, Kuressaare ja Tallinna Kalev kõik 28 silma peal ehk jagavad kohti seitsmendast üheksandani. Tõsi, omavaheliste mängude suhe reastab pärnakad endiselt eelviimaseks. Trio ees hoiab kuuendat kohta Tartu Tammeka, kel on seitse punkti rohkem.   

Igor Prinsi hoolealused tulevad uuesti platsile 19. oktoobril ehk pärast koondisepausi, kui Männikul minnakse vastamisi tabeli viimase ehk Nõmme Unitediga. Seejärel jääb pärnakatel veel mängida Paide, Narva, Tallinna Kalevi ja Nõmme Kaljuga. 

Märksõnad

Tagasi üles