Tänavate taastajad peavad Pärnus hoolsamad olema

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sel suvel plaanitakse torutöid Pärnus Räämal, Ülejõel ja kesklinnas.
Sel suvel plaanitakse torutöid Pärnus Räämal, Ülejõel ja kesklinnas. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Koostöös aktsiaseltsiga Pärnu Vesi on valminud Pärnu kaevetööde eeskirja eelnõu, mis volikogu heakskiidu pälvides karmistab oluliselt seni kehtivaid tänavate üleskaevamise ja tööde-eelse olukorra taastamise nõudeid.


Vajadus saavutada kaevetööde üle rangem kontroll kui seni tekkis Pärnu Vee juhatuse esimehe Garri Suugi sõnade järgi lubamatult paljude kinniaetud kaevikute vajumisest Vana-Pärnu ning Raeküla vee- ja kanalisatsioonitorustike ehitamise järel.



“Nüüd, kui ees seisab kokku 370 miljoni krooni eest torustikepaigaldamisi Ülejõel, Räämal ja Pärnu linnasüdames, ei saa sellist olukorda enam lubada,” ütles Suuk.    



Torutöödega alustatakse euroaha toel Räämal, Ülejõel ja kesklinnas juba sel suvel. Vingikülas, kus töid aitab rahastada SA Keskkonnainvesteeringute Keskus, juba kaevataksegi, ja Vana-Räämal lõpetatakse mullu alustatud töid. Valmib Mõrra veepuhastusjaama purgimissõlm, mis peab lahendama kuivkäimlate sisu ladestamise probleemi linnas.



Loe pikemalt homsest Pärnu Postimehest!
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles