Arvustus Ilmselgelt on ajad muutunud ja sellega ka punk

Copy
Pärnu endises vanglas toimunud festivalil Punktuur käisid laval ansamblid Velikije Luki, The Belka, The Satones, Keskkool, Skoone ja Rivaalid.
Pärnu endises vanglas toimunud festivalil Punktuur käisid laval ansamblid Velikije Luki, The Belka, The Satones, Keskkool, Skoone ja Rivaalid. Foto: Eiliki Pukk

Kunagise Pärnu vangla territooriumil toimus 5. oktoobril punkfestival Punktuur. Kuigi asukoht sobis peole igati, kostis juba enne üritust nurinat kõrge piletihinna üle.

Punkmuusika ja raha ei käi traditsiooniliselt just käsikäes. Kuid ehk polnudki festivali sihtgrupp mitte nii väga elupõhised punkarid, vaid inimesed, kes kunagi varba pungitiigis märjaks said ning nüüd soovisid seda nostalgilist tunnet taaselustada. Seda keset vanglamüüre, mille vahele toodud lava, toidukärud ja baar.

Punkarid, kes 80ndatel nõukogude võimu vastu võitlesid ning puhtalt oma väljanägemise pärast arestimajas maandusid, poleks omal ajal osanud nii viisakast peost isegi mitte und näha. Vanemad punkarid, kes raha kokku kraapisid ja kohale tulid, aga nägid und: nimelt jõid end peo lõpuks traditsiooniliselt kännuämblikuks.

Tagasi üles