Pärnumaa muusik pälvis Tiit Pauluse nimelise noore kitarrimängija preemia

Copy
Frederik Küüts.
Frederik Küüts. Foto: Mihkel Sillaots

Eile õhtul kuulutati Eesti Jazzliidu ja Viljandi kitarrifestivali poolt välja 17. Tiit Pauluse nimelise noore kitarrimängija preemia laureaat. Võitjaks osutus Vihtrast pärit kitarrist ja laulja Frederik Küüts.

Frederik Küüts, artistinimega Fredi, on noor eesti kitarrist, kes on õppinud hinnatud kitarristide Marek Taltsi ja Mart Soo käe all. Loomingulist eluteed alustas kitarrist juba 17aastaselt, mil koostöös Erko Niidu ja Laura Junsoniga ilmus tema esimene EP. Muusik on läbi aastate salvestanud lugusid ja esinenud live-kitarristina artistidega nagu Stefan, Sander Mölder, BEYOND-BEYOND, Jüri Pootsmann, Yasmyn. Tänini esineb Küüts aktiivselt muusikutega nagu Anett, Nublu, Noep ning Alika. 

Ansambliga Gram-Of-Fun võitis ta ühise albumi “To The Great Unknown” eest 2022. aasta ansambli ja aasta debüütalbumi tiitlid. Koos lauljanna Anetiga on Frederik Küüts olnud nomineeritud mitmes kategoorias Eesti muusikaauhindadele. Artistil ilmus eelmise aasta sügisel ka EP “TRANQUILO”, mille raames toimus tal oma karjääri esimene soolokontsert.

Tiit Pauluse nimelist preemiat antakse välja igal sügisel ning selle eesmärk on väärtustada väljapaistvaid Eesti noori muusikuid ning innustada neid ennast kitarriõpingute alal täiendama. Tunnustuse pälvinu saab auhinnaks esinemise 2025. aasta Viljandi kitarrifestivalil, Sinisalu Guitars kitarrihoolduse preemia, kaks esinemist jazzliidu programmis ja 1000 eurot auhinnaraha, mille on välja pannud jazzliit koostöös Eesti kultuurkapitaliga.

Sel aastal hindas taotlusi seitsmeliikmeline žürii, kuhu kuulusid Mart Soo, Raul Sööt, Anna Regina Kalk, Jaak Sooäär, Andre Maaker, Robert Jürjendal ja Ain Agan.

Eelnevatel aastatel on Tiit Pauluse nimelise noore kitarrimängija preemia pälvinud teiste seas näiteks ka Erki Pärnoja, Merje Kägu, Paul Neitsov, Karl-Madis Pennar, Jaagup Jürgel, Anna Regina Kalk, Marcus Tuul ja paljud teised. Järgmine võimalus preemiale kandideerida on 2025. aasta sügisel.

Tagasi üles