Saardes tuuritab kultuur sügisest kevadesse

Copy
Üks ülesastujaid naiskoor Kanarbik oma mullusel juubelikontserdil Kilingi-Nõmme klubis.
Üks ülesastujaid naiskoor Kanarbik oma mullusel juubelikontserdil Kilingi-Nõmme klubis. Foto: Sigrid Absalon/naiskoor Kanarbik

Esmakordne ürituste sari “Saarde kultuuri tuur” alustab oktoobris Katariina kirikust ja lõpeb mais Kilingi-Nõmme suveaias, vahepeale jäävad kontserdid vallakeskustes Kilingi-Nõmmes ja suuremates asulates Surjus, Talil, Tihemetsas.

Saarde abivallavanema Külli Karu jutu järgi vormus tuuritamise mõte paari-kolme kohtumisega vallavalitsuse, kultuuriasutuste ja kollektiivide juhtidega. “Arvasime, et sügistalvine aeg on parim, sest suvel tuleb laulupidu ja kollektiivid on proovidega hõivatud ning suvesse jäävad ka puhkused, aga läbi talve kord kuus valla erinevates paikades pühapäeviti kontserdi andmine sobis ja iga ürituse eel koostab selle korraldaja ka kava,” lausus ta.

Otsa teeb lahti Kilingi-Nõmme muusikakooli akordioniõpetaja, kohalikus klubis mitme kollektiivi juht Õnnela Teearu. Kultuuri tuuri avakontsert toimub sel pühapäeval Saarde Katariina kirikus. Esinevad naiskoor Kanarbik, rahvatantsurühm Kilingi, ansambel Patlane, muusikakooli kitarriansambel ja viiuliduo ning Tihemetsa huvi- ja spordikeskuse väikekanneldajate ring.

Tagasi üles