Paikuse kestvuskrossil kihutas üle 120 motosportlase, üldvõidu pälvis debütant

Copy
Võidumees Karl Saat tunnistas, et ta nautis oma esimest Paikuse kestvuskrossi täiega, sest kahetunnisel mõõduvõtul oli super rada.
Võidumees Karl Saat tunnistas, et ta nautis oma esimest Paikuse kestvuskrossi täiega, sest kahetunnisel mõõduvõtul oli super rada. Foto: Marleen Saat

Eesti meistri- ja karikavõistluste neljandal etapil ehk Paikuse kestvuskrossil andis masinatele valu üle 120 motosportlase. Üldarvestuse võidukarikas jäi Pärnumaale, kui selle aasta tšempioniks krooniti Karl Saat.

Suurt krossipidu korraldas Paikuse motoklubi, mille eestvedaja Toivo Nikopensius tõdes, et laupäevase võistluspäevaga tuleb igati rahule jääda – ilm oli ilus ja päike paistis, mis tegi sportlaste elu tunduvalt meeldivamaks kui kihutada näiteks vihmaga.

“Lihtne rada meil muidugi pole,” analüüsis motolegend seitsmekilomeetrist tiiru, millel kõvemad tegijad kihutasid kaks tundi jutti. “Suurem osa ringist kulgeb liiva sees. Õnneks pääsesime seekord vihmast – meil on ka turbalõik, aga seegi oli sel aastal kuiv. Ilmaga vedas väga: kõik, kes käisid, olid rõõmsad.”

Triumf avakatsel

Korraldaja jutu järgi käis rajal pisut üle 120 motosportlase ja selle numbriga tuleb kindlasti rahule jääda. Kõvim madin käis Nikopensiuse sõnutsi üldvõidu peale – kahetunnise pingutuse võttis ette 28 motomeest.

Tagasi üles