SUUR PILDIGALERII Viola Hambidge krooniti Jõulumäel Eesti karikavõitjaks

Copy

Eesti murdmaajooksu karikavõistlused meelitasid Jõulumäele rekordarvu välejalgu. Kuis nii? Tuleb välja, et lihtsa nõksuga: nimelt lisas alaliit pärast umbes kümmeaastast pausi pikemate vahemaade kõrvale lühema, 500meetrise tiiru.

Nõnda nägi küngastest üles-alla lidumas näiteks Rasmus Mägit ja teisi Maarjamaa tippe, keda tavaliselt metsade vahel võistlemas ei kohta. Ligikaudu 370 sportlase ja 25 klubi konkurentsis jäeti üks karikas Pärnumaalegi.

Pärnu spordikooli ja SK Altiuse treeneri Romet Mihkelsi sõnutsi oli Eesti kergejõustikuliidu lüke igati tervitatav. Nüüd said end proovile panna needki, kellele pikem vahemaa ei istu.

"Tahtsime, et võistlusväljund oleks ka nendele sportlastele, kes pole keskmaajooksjad, kellele jääb kolm-neli-viis kilomeetrit pikaks. Sprinteritele-hüppajatele, kes muidu sügiseti võistelda ei saa, on 500 meetrit ideaalne. Võistlus näitas hästi, et selline distants on väga vajalik: võrreldes eelmise aastaga osalejate arv põhimõtteliselt kahekordistus," analüüsis Mihkels, kes ühtlasi on alaliidu noortekomisjoni liige.

Kui meeste põhidistantsil (10 km) võidutses Leonid Latsepov ja naiste omal (6 km) laskesuusataja Tuuli Tominga ees Liis-Grete Arro, siis 500 meetris maitsesid võidurõõmu üllatuskülalised, keda metsas tihti ei kohta: tõkkejooksjad Mägi ja Marielle Kleemeier.

Tagasi üles