Eestlased lennutavad edukalt taldrikuid

Copy
Kristel Lints on jõudnud Eesti ultimate frisbee koondisesse, võitnud rahvusvahelistelt võistlustelt medaleid ja treenib umbes kuus korda nädalas, tehes seda kõike siiski põhitöö kõrvalt. 
Kristel Lints on jõudnud Eesti ultimate frisbee koondisesse, võitnud rahvusvahelistelt võistlustelt medaleid ja treenib umbes kuus korda nädalas, tehes seda kõike siiski põhitöö kõrvalt. Foto: Mailiis Ollino

Kuigi ultimate frisbee on Eestis vähe tuntud spordiala, on meie riigi esindajad saavutanud rahvusvahelisel tasemel märkimisväärseid tulemusi: Eesti on võitnud Euroopa klubide meistrivõistlustel nii hõbe- kui pronksmedali. Oluline roll nendes võitudes on olnud pärnakast koondislasel Kristel Lintsil. 

Maaklerina töötav Lints rääkis, et tema esimene kokkupuude ultimate frisbee’ga oli 2004. aastal Vigala spordipäeval, kus seda mängu demonstreeriti. Kuna see hakkas talle väga meeldima, pandi koolikaaslastega peagi kokku võistkond, et koos mängida ja harjutada. "Kuigi esimest korda mänguga kokku puutudes võib see tunduda keeruline ja tehniliselt raske, siis natuke harjutamist ja saad aru, kui tore ja mitmekülgne see mäng on," kinnitas pärnakas. 

Ei läinud palju aega mööda, kui Lints osales oma esimestel võistlustel – Balti meistrivõistlustel. "Kui õigesti mäletan, siis juunioride alagrupis õnnestus meil ka võita," märkis ta. Pärast põhikooli lõpetamist kolis ta aga Tallinna ja liitus seal kohaliku ultimate frisbee klubiga. 

Tagasi üles