Skip to footer
Saada vihje

Tänavaküsitlus Mida arvavad inimesed äsja alanud restoranide nädala hindadest ja kas lauad on juba kinni pandud?

Kas teate, et reedel algas peakokkade õhtusöögiga kontserdimajas Pärnu restoranide nädal? Järgneva üheksa päeva jooksul avaneb kümnendat korda toimuval toidunädalal hea võimalus nautida maitsvaid roogi ja väisata restorane, kuhu muidu ehk ei satukski. Sööma ootab 34 eriilmelist suvepealinna söögikohta, kus 29 või 39 euro eest saab maitsemeeli erutada eel-, pea- ja magusroast koosneva erimenüüga. Uurisime päev enne teemanädala algust inimestelt, kas nad on sellest kuulnud, kuhu on kohad kinni pannud ja miks selline üritus Pärnule vajalik on.


Liivia: Olen kuulnud ja kaks korda olen algusaastatel ise osalenud. Sai süüa seda, mida muidu pole kunagi saanud: meriahven Ammendes, oli grillitud vist, igatahes väga meeldiv. Sel aastal ei ole plaanis minna, sest on muud, millele raha raisata. ​Kuid arvan, et see on päris huvitav nädal. 

Liivia mäletab siiani Pärnu restoranide nädala algusaegadest Ammende villas söödud grillitud meriahvenat. Toona tuli kolmekäigulise õhtusöögi eest välja käia 15 eurot.

Marie: Olen varem osalenud, aga sel aastal pole lauda broneerinud, vaatan veel. Kuna ma liha ei söö, siis ma väga hindan, kui on ka taimse toidu variant olemas. Sel aastal on selliseid kolm: Eagle, Postipoiss ja üks oli veel, nime ei mäleta. Ma ei tea, kas menüü on täitsa vegan või ainult taimetoitlastele sobilik. Kolmekäigulise toidu eest 29 või 39 eurot on okei hinnatase. Ma arvan, et on inimesi, keda see nädal huvitab. 

Marie on küll teemanädalal osaleva 34 restorani erimenüüdele pilgu peale visanud, ent kindlat otsust sööma minna tal veel ei ole.

Anatoli: Kahjuks ei ole kuulnud, kuna pole kohalik. Varem olen sellistest üritustest osa võtnud küll. Praegu aga olen tööga seotult siin vaid ühe päeva.

Anatoli tõi Pärnusse töö ja restoranide nädala toimumine on talle uudis.

Katre: Olen kuulnud ja aastaid tagasi osalenud. Viimased aastad millegipärast ei ole käinud. Praegu ei ole plaanis minna, aga kes teab, võib-olla plaanid muutuvad. Ma alati proovin midagi, mida varem ei ole proovinud. Mingeid uusi asju, kala äkki. Menüüde hind on praeguste hindade juures okei. Kui sa muidu lähed restorani kolme käiku sööma, siis ilmselt maksad rohkem. Nädal on vajalik, see toob siia turiste, kes tulevad proovima ja nädalavahetust nautima. Tuleb sõbrannad kokku kutsuda ja minna.

Katre arvates on erimenüüde hinnatase sobilik, sest tavaliselt tuleb restoranis süües kolme roa eest tasuda rohkem.

Aili: Olen kuulnud, võib-olla kunagi olen osagi võtnud, aga nüüd pikka aega ei ole enam restoranides söömas käinud. Teeme kodus, oleme ise head kokad. Eks kala grillime. Iga päev mitte, aga vahel ikka teeme. 29 ja 39 eurot väljas söömise eest? Ma arvan, et 29 on mõistlik, 39 … noh,  võib-olla igaüks ei saa seda endale lubada. Selline nädal, ma usun, et on vajalik. Pärnu on ilus ja armas linn, toob rahvast rohkem kokku.

Aili arvates on 29eurone menüü mõistliku hinnaga, ent 39eurost toidunaudingut ei saa kõik inimesed endale lubada.

Ingvar: Ei ole kuulnud ja ei ole käinud. Ei usu väga, et lähen. Võimalik, et on vajalik, kui tehakse, ju siis on. Ma käin pubides, Rüütlihoov on põhiline koht. Restoranidesse ma väga ei lähe. Võimalik, et ma ei ole sihtgrupp.​

Ingvar eelistab restoranidele pubisid.

Kristel: Tean, olen varem käinud. Seekord ei kavatse minna. Esiteks ma ei viitsi broneerida, teiseks on toidud seal võib-olla natuke kehvema kvaliteediga kui tavaliselt restorani minnes. Mina lähen siis, kui ise tahan, mitte siis, kui ma olen sunnitud mingisuguse kolmekäigulise võtma. Hind on okei, lihtsalt need toidud! Sa oled valiku ees, mina näiteks magustoitu ei tahaks, aga ma pean. Ma eelistan lindu ja kala, looma väga ei taha.

Teemanädal on paljudele inimestele, toob neid siia, kes pidevalt ei käi. Kuna mina käin, siis ma ei ole enam eriti huvitatud. Mu lemmikrestoran on Hoov, see on uuem ja ägedam, seal on hästi hea atmosfäär. 

Kristelit ei köida teemanädal, kuna ta ei viitsi lauda broneerida, veel arvab ta, et toidud pole sel ajal nii maitsvad kui muidu.

Deivid: Ei ole kahjuks kuulnud, kuigi olen pärnakas, täitsa null teadmist. Vahel ikka restoranides käin, lemmikut otseselt ei ole. Vajalik ikka on, aga pole minu tüüpi asi.

Pärnakas Deivid ei tea Pärnu restoranide nädalast midagi.
Kommentaarid
Tagasi üles