Suur pildigalerii Restoranide nädala avanud peakokkade õhtusöök veeretas tegijate teele hulga proovikive

Reede õhtul täitus Pärnu kontserdimaja inimestega, kelle peaeesmärk ei olnud laval esinenud Ines Triole kaasa elada. Pärnu restoranide nädala avanud peakokkade õhtusöök meelitas kultuuriasutusse hoopis gurmaanid, kellest mõnigi oli seda sündmust ehk aasta otsa oodanud. Õhtu õnnestumisse panustasid paljud suvepealinna restoranide peakokad Rudolf Visnapuu juhatusel.

Visnapuu jutu järgi oli reede õhtul ametis 14–15 kokka ja tosin teenindajat. Juubelihõngulise pidusöögi üks vau-momentidest oli tema arvates pimekäik. "Vanasti olid vahekäigud ehk maitsepuhastajad, seekord panevad inimesed klapid silmadele ja söövad, siis räägivad, mida nad tunnevad. Lõpuks peakokk ütleb, mida tegelikult söödi," kõneles elevil kuraator. "Teine asi, mis on äge, et põhirooga teevad naised. Seda pole varem olnud. Põhiroog on ju kõige uhkem. Kolmas üllatus on see, et Masterchefi võitja on kutsutud, tema teeb ühe käigu."

Tagasi üles