Tõstamaa kool keskendub tervislikele eluviisidele

, huvijuht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
„Ühiselt liikumise päev“ Tõstamaa keskkoolis: õpetaja Inger ja tüdrukud.
„Ühiselt liikumise päev“ Tõstamaa keskkoolis: õpetaja Inger ja tüdrukud. Foto: Toomas Mitt

Tõstamaa keskkool ühines südamenädala raames üleskutsega teha täna koolis „Ühiselt liikumise päev“, et kutsuda kõiki üles mõtlema tervisliku eluviisi peale ja propageerida noori rohkem liikuma.

Päev algas hommikul 8.15 ühise hommikuvõimlemisega, mida juhendasid kevadekuulutaja kurg ja unustustehõlma vajunud maskott Otto-Triin. Kogu koolipere rivistas end varahommikul õues üles ja võimles ühiselt päiksepaistel lihased soojaks, et minna edasi virgutuskõnnile.

Iga klass sai valida teekonna, mida läbida, kuid teekonna pikkus ei võinud olla lühem kui 2012 meetrit. Noored jalutasid, sörkisid, jooksid, kõndisid käimiskeppidega ja nautisid seejuures ilusat kevadilma. Ühiselt liikumisse olid kaasatud ka kõik õpetajad.

Südamenädala raames on koolis toimunud eri vanuseastmetele tervisealaseid loenguid. Eesti Punase Risti Pärnumaa osakond käis noortele rääkimas esmaabist ja tervise hoidmise üldistest viisidest, sellestki, kuidas ennast ja teisi ohu eest kaitsta. Vanema vanuseastme õpilastega vesteldi Pärnu noorte infopunkti korraldatud loengul turvalise seksuaalelu teemadel.

Neljapäeval tuleb noortele tervislikust eluviisist ja tervislikust toitumisest rääkima sõudja Artur Maier. Noored ootavad väga sportlast, kes 2007. aastal tuli U23 vanuseklassis maailmameistriks ja on eri paadiklassis mitu korda võitnud Eesti meistrivõistluse tiitleid.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles