Südamenädal pani Kilingi-Nõmme lapsed kõndima

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Südamenädal Kilingi-Nõmme gümnaasiumis.
Südamenädal Kilingi-Nõmme gümnaasiumis. Foto: Erakogu

Kilingi-Nõmme gümnaasiumis toimus südamenädala raames kaks ettevõtmist.
 

Esmaspäeval, 16. aprillil käisid õpetajad Voltveti koolituskeskuses ja mõisapargis. Üritus toimus koostöös Kilingi-Nõmme gümnaasiumi hoolekogu ja Voltveti koolituskeskusega. Hoolimata vihmasest ilmast, oli huvitav ja hariv tutvuta Voltveti mõisa ja koolituskeskuse tegevusega ning saada ülevaade pargis kasvavatest haruldustest. Südantsoojendava jalutuskäigu pikkus oli ligikaudu 11 kilomeetrit.

Täna toimusid tegevused õpilastele. Maakonnas kandis see üldnimetust „2012 m südame heaks“. Ülesandeks oli kaardi järgi orienteerudes läbida kontrollpunktid ja nendes harjutusi sooritada. Sai täpsust visata, palju liikuda, oma samme mõõta ja üle lugeda, vigurkõnnil koostööd harjutada ning lõpuks ühiselt murul süda moodustada. Kogu ühistegevust saatis oma tehtud rütmisalm, näiteks 1.a klassi „Süda terve, rõõmus meel, jalutame metsateel“.

Suurt huvi pakkus õpilastele lühiseminar, kus sai teadmisi südame tegevusega seotud teemadel: südame tegevuse mõõtmisest, treeningust, kolesteroolist, tervisehäiretest ja muust. Südame heaoluks vajaliku tõi lihtsate sõnadega lasteni kergejõustikutreener Kuro Link.

2012 meetrit lõppesid pärast pingutust väikese tervisliku ampsuga, misjuures võis täheldada, et porgand ja kapsas maitsevad värskes õhus paremini kui tavaliselt.

Kogu tegevust juhtis kooli tervisenõukogu.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles