Tammistes oli jälle maalihe

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maalihe Pärnu jõe kaldal Tammiste külas.
Maalihe Pärnu jõe kaldal Tammiste külas. Foto: Urmas Luik

Pärnumaal Sauga vallas Tammistes külas Rannakaare tee ääres toimus täna hommikul järjekordne maalihe, kui Pärnu jõe paremkaldal varises jõkke paarkümmend meetrit kaldakõrgendikku.

Tänases lihkes murdus kaldakõrgendikult umbes poole tuhande ruutmeetri suurune maalapp, mis kukkus püstloodis viis-kuus meetrit allapoole jõkke.

Lähimatest majadest jäi maalihe sadakonna meetri kaugusele, jõe kaldal lookleva teeni on lihkekohast paarikümmend meetrit. Pärnu jões asuvad lihkepaiga kohal Tindisaared.

Tänane maalihe toimus kohas, mida ilmselt mõni kohalik elanik kasutab prügimäena – varingukohas vedeles olmejäätmeid ja oksarisu.

Aasta alguses varises Pärnu jõe paremkallas tänasest lihkekohast paari kilomeetri jagu Pärnu poole.

Pärnu jõe kallastel on maalihked sagedased ja sellepärast on näiteks linnavalitsus Pärnu jõe kallaste seisundit uurinud ja planeeringuspetsialistid nõuavad kõigilt, kes jõe kaldale midagi ehitada soovivad, lihkeohuga arvestamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles