Kunstide maja teatritrupp pälvis laureaaditiitli

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Kunstide maja Rein Laose teatritrupp.
Pärnu Kunstide maja Rein Laose teatritrupp. Foto: Urmas Luik

Arvult 31. kooliteatrite gümnaasiumiastme festivalile pääses kogu Eestist 16 lavastust, mille hulgast žürii valis välja viis laureaati, teiste seas Pärnu Kunstide maja Rein Laose teatritrupi “Kivid”.

Laureaadid on veel Uru noorteteater Tartust, Riinimanda kooristuudio Raplast, Rakvere Linnanoorte näitetrupp Rakverest ja Jüri gümnaasiumi kooliteater Harjumaalt.

Naisnäitleja tunnustuse pälvisid Greete Mark ja Mari Anton ning meesnäitlejaist tõsteti esile Eerik Robert Otsa ja Kalle Valget. Juhendajaist tunnustati Ingrid Pukki ja Valter Uusbergi, parima algupärandi looja oli Ilmar Laanes ja žürii tunnustuse vaimuka episoodi eest teenis Kärt Männa.

Eesti harrastusteatrite liidu esimest kooliteatrite festivali korraldanud Maret Oomer hindas tänavust taset kõrgeks. Iga aastaga on tase tugevnenud ja noored on Eesti ühiskonna peegel, see väljendub nende maailmapildis ja teemade valikus.

Oomer tõdes, et palju on negatiivset: elumuresid ja -tüdimust, narkomaaniat ehk kõike seda, mida noored usuvad enda ümber nägevat.

Festival “Kooliteater 2012” toimus kolmes Tallinna teatrimajas: Eesti noorsoo- ja nukuteatris, Eesti draamateatris ja teatris NO99.

Žüriisse kuulusid sel aastal neli teatris või teatriga tegelevat inimest: näitleja Andrus Vaarik, käesoleval aastal parimaks naisnäitlejaks tituleeritud Katariina Unt, möödunud aastal parimaks meesnäitlejaks tunnistatud Nero Urke ja Raadioteatri juht Toomas Lõhmuste.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles