Vaiko Eplik lubab salongiõhtul uut musa

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaiko Eplik töötab hetkel oma kuuenda sooloalbumi kallal. Uut muusikat esitab ta ka täna õhtul Pärnus.
Vaiko Eplik töötab hetkel oma kuuenda sooloalbumi kallal. Uut muusikat esitab ta ka täna õhtul Pärnus. Foto: Raigo Pajula/Postimees

Täna õhtul toimuval Pärnu jahtklubi järjekorras viiendal salongiõhtul astub akustilise kitarriga üles Vaiko Eplik, kes esitab läbilõiget oma loomingust.

Eplik, kes loodab avaldada järjekordse sooloalbumi tänavu 6. juunil, esitab jahtklubi salongiõhtul muusikat pea kõigilt oma seni ilmunud plaatidelt ja sekka lubab muusik midagi täiesti uut.

Annab kontserte harva

Eplik on öelnud, et tal on eesmärk toota plaat igal aastal.

“Igal aastal plaati teha enam väga jäik eesmärk pole, samal ajal pole seni ühtki aastat vahele jäänud,” tõdes muusik. “Võib öelda, et mu plaadid ilmuvad siis, kui nad valmis saavad, ja kui üks valmis, alustan kohe uuega. Mu muusika on alatasa muutumises, sõltuvalt sellest, kuidas ma ise parasjagu muutumas olen. Inspiratsiooni ammutan ju ümbritsevast ja seesmisest.”

Eplik nentis, et kuna tema ansambel Eliit on puhkeseisundis, on ta esinenud viimasel ajal üsna harva. Seega on Pärnu kontsert publikule muusiku kuulamiseks suurepärane võimalus.

“Nüüd, kui plaat ilmumas ja suvi tulekul, on esinemisi ehk veidi rohkem,” arvas Eplik. “Eliit võib iga hetk taas aktiviseeruda improvisatsioonilises koosseisus. Soolo ja ansamblimängude vahel ei oskagi üht teisele eelistada, mõlemad on toredad muusika esitamise viisid.”

Publik on tähtis

Küll on Eplikule oluline, kes tema kontserdile tuleb. “Parim publik on alati see, kes teab, keda ja miks ta vaatama/kuulama tuleb,” nentis ta.

Muude tegemiste kõrvalt tootis Eplik 2010. aastal Lenna Kuurmaa debüütalbumi, kuid nüüdseks on see koostöö katkenud.

“Tegime Lennaga koos kena plaadi, sellest paremini oleks raske teha,” kinnitas Eplik. “Kuid tal on nüüd bändis heliloojast kitarrist Mihkel Raud ja on loomulik, et just Raud kirjutab nüüd Lenna uue materjali valmis. Tegelengi praegu vaid peamiselt oma uue, järjekorras kuuenda sooloalbumiga.”

Muusika kuulamise, mängimise ja kogumise kõrval peab Eplik Tallinna vanalinnas sõpradega kohvikut Must Puudel, mille programmi koostamisega ta igapäevaselt tegeleb. “Veedan veel meelsasti aega oma naise ja kahe pojaga,” lisas Eplik. “Spordiga ei tegele, kuid püüan elada võrdlemisi aktiivset elu: sõita võimalusel rattaga ja ujuda.”

Pärnusse satub muusik enda kinnitusel kahetsusväärselt harva ja sedagi peamiselt esinemistega seoses. “Mul pole õnnetuseks siinkandis kuigi palju sõpru ega tuttavaid, kellel niisama külas käia,” tähendas Eplik.

Vaiko Eplik on Eliidi kõrval olnud tegev kollektiivides Claire’s Birthday, Ruffus ja Koer.

2003. aastal esindas Eplik koos ansambliga Ruffus Eestit Eurovisiooni lauluvõistlusel Riias lauluga “Eighties Coming Back”.

2010. aasta Eesti muusikaauhindade jagamisel võitis Eplik parima meesartisti auhinna.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles