Süstamaratonilt tuli Pärnusse kolm esikohta

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõel varitsevad kärestikud panid süstamaratonil võistlejate võimed karmilt proovile.
Jõel varitsevad kärestikud panid süstamaratonil võistlejate võimed karmilt proovile. Foto: Andrus Eesmaa/Järvamaa Teataja

Türilt startinud ja Toris lõppenud aerutajate maratonil said üldarvestuses esikoha Uko Kõrge ja Andres Laar, kes läbisid 78 kilomeetri pikkuse distantsi ajaga 7:05.30.

Naispaari süstade klassis võidutsesid Tiina ja Triinu Hodakov. Väärib tähelepanu, et vaprad naised jõudsid üldarvestuses teisena kohale ja nad kaotasid Kõrgele ning Laarile vaid kahe ja poole minutiga. Naiste ühesüstal oli kiireim Kersti Järva Pärnust.

Teistes võistlusklassides said esikoha Kersti ja Kalju Baumann segapaaride süstaklassis, Sixten Kerge meeste ühesüstal, Aare Nurk ja Priit Reimann meespaaride kanuuklassis ning Helen ja Ragmar Riismaa segapaaride kanuul.

Eksootilisematest võistlusvahenditest olid kolm startinud vesijalgratturit sunnitud katkestama, kuid väga kõva pingutuse tegi pärnakas Raul Kivi, kes aerulauaga 47kilomeetrisele distantsile startinult jõudis finišisse ajaga 9:07.34.

Aerulaud on surfilaua moodi veesõiduvahend, millel sõitja seisab püsti ja sõuab kanuumõla meenutava aeruga.

“Veemaratoni võistlejaile päev läbi puhunud tugev vastutuul pani õhtuks jõe tagurpidi voolama, Tori juures mõõdeti ühel hetkel lainekõrguseks kuni 40 sentimeetrit,” rääkis maratoni korraldaja Koit Raud.

“Kohati tuli võistlejatel kärestikest allasaamiseks tublisti pingutada, sest tugev vastutuul hoidis paate paigal,” lisas Raud.

Karmide ilmaolude tõttu oli katkestama sunnitud ligi veerandi jagu startinutest, 78 paatkonnast jõudis õhtuks finišisse 58.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles