Kivimägi ei vastanud linnavolinike kirjadele

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Võimuliitu kuuluv Pärnu linnavolikogu liige Peeter Saunpere pidi linnapea Toomas Kivimägile saadetud kirjale vastuse saamiseks arupärimise esitama, kirjale vastamata jätmise pärast on rahulolematu ka keskerakondlane Hillar Talvik.

“Kui Ahti Kõo sai linnapeaks, pidas ta esmatähtsaks suhtlust linnakodanikega. Minu poole pöördus linnakodanik, kes jaanuari alguses oli linnavalitsusele küsimused esitanud. 21. märtsil tegin järelepärimise linnapeale, viitasin kohaliku omavalitsuse korralduse seaduses nõutud kümnepäevasele tähtajale, aga minagi pole tänaseni saanud vastust,” rääkis Saunpere neljapäevasel volikogu istungil.

Kivimägi ignorantsus sundis Saunperet neljapäeval linnapeale arupärimise esitama.

“Kui palju registreeritud pöördumistest on Pärnu linnavalitsusel tähtaegselt vastamata (ka protsentuaalselt registreeritud pöördumiste üldarvust)? Millised on kavandatud meetmed seaduse täitmiseks tulevikus?” küsis Reformierakonda kuuluv volikogu liige.

Ühtlasi soovis ta teada, millal linnakodanik oma pöördumisele vastused saab.

Vastavalt märgukirjade ja selgitustaotluste vastamise seadusele peab linnavalitsus kirjadele vastama reeglina 30 päeva jooksul. Vahet pole, kas kiri on saadetud paberil või elektrooniliselt. Kui kiri on saadetud ametnikule, tuleb see infospetsialisti juures registreerida, selgitas linnasekretär Tiina Roht asjaajamise korda.

Volikogus opositsiooni kuuluv Talvik rääkis, et ta saatis Kivimägile 2. aprillil kirja sooviga linnapeaga sobival ajal kohtuda. Vastust ta oma kirjale ei saanud. Pärast Saunpere arupärimist Kivimägiga asjast juttu tehes lubanud linnapea elektronkirja üles otsida.

“Minu jaoks näitab see suhtumist,” ütles Talvik. “Mart Viisitamm kartis volikogu liikmeid, praegune linnapea ei karda midagi.”

12. aprilli Pärnu Postimehes kirjutas ajakirjanik Kalev Vilgats, et linnavalitsuses on midagi korrast ära tööga kodanike kaebuste, avalduste ja ettepanekutega. “Liiga sageli kurdavad inimesed, et nende kirjad jäävad linnavalitsusest vastuseta,” tõdes Vilgats.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles