Politsei veteranautol sai täis kümme ringi ümber maakera

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sindi konstaablijaoskonna Ford Mondeo, mille läbisõit on üle 400 000 kilomeetri.
Sindi konstaablijaoskonna Ford Mondeo, mille läbisõit on üle 400 000 kilomeetri. Foto: Pärnu politseiosakond

Lääne politseiprefektuuri Pärnu politseiosakonna autoparki kuuluval Ford Mondeol täitus hiljuti 400 000 kilomeetrit.


Sõiduki ostu-müügileping on sõlmitud 2002. aasta novembris, kui Ford Mondeo asus Paide politseijaoskonnas patrulliteenistusse.



Sindi konstaablijaoskonda jõudis tubli sõiduk oma teenistuskäigul 2006. aasta veebruaris.



„Kui mõne muu sõiduki puhul võib sellist hulka läbitud kilomeetreid pika aja jooksul pidada tavapäraseks, siis arvestades just politseitöö eripära – palju kasutajaid, operatiivväljasõidud -, on selline vastupidavus hea ja kindla töövahendi sümbol," arvas Pärnu politseiosakonna infojuht Hedy Tammeleht.



Sindi konstaablijaoskonna juht, vanemkonstaabel Halar Hallimäe sõnutsi on veteransõiduk väärt auto. "See pole ainuüksi minu arvamus. Tegemist on igas mõttes hea ja kindla sõidukiga, kuigi vanus ja remondikulud on kahjuks üha enam kasvamas,“ seletas ta.



Kõrge iga on oma jälje jätnud vapra Ford Mondeo tervisele. Aeg-ajalt vajavad autoosad väljavahetamist ja tarmukamat hooldamist, kui seda on vaja noorematel "kolleegidel". Eks ole tormiline elu ja mõni avarii andnud sellele oma panuse.



Millal päevinäinud Ford uuema vastu vahetatakse, ei osanud Tammeleht öelda. „Nii kaua, kui auto sõidab ja selle ülalpidamiskulud on mõistlikud, saab temaga tööd teha,“ ütles Tammeleht.



Pärnu politsei infojuhi sõnutsi hakkab 400 000kilomeetrine läbisõit ette tiksuma ka ühele suvepealina kriminaaltalituse sõidukil. Politsei ülejäänud masinapark on Tammelehe jutu järgi Pärnumaal tunduvalt väiksema läbisõiduga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles