Pillerpalli lasteaias möödus südamenädal tegusalt

, Pärnu Lasteaed Pillerpalli tervishoiutöötaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Südamenädala üritused Pillerpalli lasteaias.
Südamenädala üritused Pillerpalli lasteaias. Foto: Halliki Tammiste

Pärnu lasteaias Pillerpall toimus 16.-20. aprillil südamenädal, mis möödus teguderohkelt ja tõi osalenutele naeratuse suule. Terve nädal oli pühendatud laste, personali ja lastevanemate tervisele.

Lapsed nautisid nädala vältel südamekino, kus näidati terviseteemalisi multifilme, räägiti tervislikust toitumisest, sportimise vajalikkusest ja mängiti lõbusaid mänge. Koolieelikud lugesid ja püüdsid üheskoos lahti mõtestada vanasõnu inimese kalleimast varast - tervisest. Lapsed tuletasid meelde, mida on vaja teha, et süda oleks rõõmus. Iga osalenu sai endale südamekleepsu.

Veel käisid lapsed lasteaia õuealal orienteerumas, mille käigus lahendasid sportlikke ülesandeid. Maakondlikul tervispäeval tegid kõik 4-6aastased lapsed 2012 sammu Naali parki ja tagasi.

Nädal lõppes sellega, et lapsed valmistasid rühmas endale lõunaks toorsalatit. Peale lasteaia ürituste toimus Pärnu spordihallis kaks spordipäeva, kus osalesid meie erirühma ja vanema rühma lapsed. Kõik tublid osavõtjad said diplomi ja šokolaadimedali.

Personal ja lapsevanemad said aga teisipäeval osaleda Pärnu haigla sisehaiguste osakonna meditsiiniõe Piret Tuulingu südameteemalisel loengul. Loengus pöörati tähelepanu ülekaalulisusele ja sellele, kuidas see mõjutab tervist. Loengu lõpus sai iga soovija mõõta keha rasvaprotsenti, vistseriaalset rasvasisaldust, lihasmassi, kehamassiindeksit, vererõhku ja –suhkrut.

Maakondlikul liikumispäeval toimus personalile üritus „2012 sammu südame heaks“. Matka sihtpunkt oli üllatus ja iga osaleja sai lõpus kosutava terviseampsu ja südamejoogi.

Südamenädal kulmineerus personali salatikonkursiga, kus töötajad osalesid omavalmistatud tervisesalatiga. Päeva lõpuks selgitasid personal ja vanemad välja parima salati.

Nädal lõppes päevaga, kus kõigil soovijatel oli võimalik mõõta oma tervisenäitajaid tervishoiutöötaja juures.

Pillerpalli lasteaia lapsed, töötajad ja vanemad jäid südamenädalaga väga rahule ning lubasid hoida oma südant rõõmsa ja tervena.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles