Tuurit-Tuurit naasis Haapsalust võidukarikaga

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu rahvatantsurühm Tuurit-Tuurit koos juhendajate ja võidukarikaga Haapsalus.
Pärnu rahvatantsurühm Tuurit-Tuurit koos juhendajate ja võidukarikaga Haapsalus. Foto: Erakogu

Pärnu rahvatantsurühm Tuurit-Tuurit osales laupäeval Haapsalus Heljo Talmeti tantsude võistutantsimisel, kust naasti A-segarühmade esikoha ja võistutantsimise üldvõitja tiitliga.

Kevadises Haapsalus toimunud võistlusel osalesid peale Pärnu rühma üks laste-, neidude ja naisrühm ning tervelt kümme segarühma üle Eesti.

Tuurit-Tuurit esitas žüriile ja publikule kaks hoogsat 1950. aastatel loodud tantsu. Neist esimene, Talmeti „Läki tantsule“, kuulus võistluse kohustuslikku repertuaari. Tants jutustab noortest, kes tantsuringi tulnult veedavad lõbusalt aega mitmesuguste rahvapärimuslike tantsude ja mängudega. Teise tantsuga soovisid pärnakad meeles pidada tantsutaat Ullo Toomi 110. sünniaastapäeva ning valisid tema loomingust esitamiseks „Tuisulise“, teatas tantsurühma nimel Külli Kivioja-Ööpik.

Žürii eesotsas Märt Aguga hindas Tuuriti esinemist kõrgelt, nii tulid Pärnusse A-segarühmade esikoht ja võistutantsimise üldvõitja tiitel koos klaasist rändkarikaga. Žürii jaoks oli huvitav vaadata, kuidas kohustusliku tantsu käsitlus põlvkonniti erines. Otsuse langetamisel sai määravaks, kelle esitus tõi kõige paremini välja tantsu iseloomu.

Tuurit-Tuurit oli seekordseist osalejaist ainus, kes oli kohal paari aasta eest, kui korraldati esimene Talmeti võistutantsimine.

„Suur rõõm oli näha, et võrreldes esimese aastaga oli konkurents segarühmade seas märgatavalt kasvanud - kolmelt osalejalt kümnele,“ märkis Kivioja-Ööpik. „Samas sisaldab sellistel võistlustel osalemine väga palju just enese proovilepanekut, mitte niivõrd teistega võrdlemist.“ Et jalg platsil ei väriseks ning enesekindlus alt ei veaks, jagasid õpetussõnu Eneli Rüütli ja Henn Tiivel.

Võistutantsimist korraldab Haapsalu tantsurühm West, et säilitada ja tutvustada Läänemaa tuntud tantsuõpetaja ja rahvatantsu edendaja Heljo Talmeti loomingut.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles