Professionaalsusest kirjutavas pressis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Ajalehed,ajakirjad,kirjutav press üldse on saanud meie elu lahutamatuks osaks. Eestlane loeb palju ajakirjandusest ilmuvat, tahab palju teada ja samas ka ise ajakirjanduse kaudu avaldada oma arvamust ja vaateid ühes või teises temale tuttavale probleemile.

Kahjuks pean nentima,et viimasel ajal pole enam tähtis MIDA kirjutatatakse, vaid KES kirjutab. Sageli jäävad avaldamata asjatundjate-professionaalide kirjutised ja lugeja peab leppima küll PROFESSIONAALSELT kirjutatud artikliga,kuid mis paneb tõelise profi muigama ja arusaamatuses õlgu kehitama.

Olen seda kogenud ise, olles professionaalse juristina jäänud kõrvale oma kirjutisega ja pidanud leppima HEA ajakirjaniku, kuid juurat mittetunva inimese võhikliku arvamusega. Neid näiteid võiks tuua ka teistest valdkondadest, aga arvan, et see pole vajalik.

Kirjutatu mõte on ühene-las professionaali  arvamus jääks ikka esiplaanile, see oleks ainuõige lahendus. Kohendada kirjutatut ajakirjanduslikus mõttes loomulikult võib ja isegi  mõnikord peab, aga jätta spetsialisti arvamus avaldamata, pole kohe kindlasti õige.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles