Õpilased võistlesid vene kultuuriloos

, Vene keele kui võõrkeele aineühenduse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võitjad žürii liikmete ja organisaatoritega:esimeses reas (vasakult) Gloria Pahk, Svetlana Tšipurina, Nikolai Pokrovski, Viive Korb, Natalia Rafikova, Inge Pikkor, teises reas Tatjana Manevskaja, Mark Bannikov, Kristina Poolak, Grit Arro ja kolmandas Andreas Jürimäe, Erko Teor.
Võitjad žürii liikmete ja organisaatoritega:esimeses reas (vasakult) Gloria Pahk, Svetlana Tšipurina, Nikolai Pokrovski, Viive Korb, Natalia Rafikova, Inge Pikkor, teises reas Tatjana Manevskaja, Mark Bannikov, Kristina Poolak, Grit Arro ja kolmandas Andreas Jürimäe, Erko Teor. Foto: Viktor Perelõgin

Pärnu vene kultuuri ja keele festivali jätkuüritusena toimus 20. aprillil linna keskraamatukogu saalis kultuuriloo viktoriin. Sellest võtsid osa kõikide linna gümnaasiumide, Pärnumaa Kutsehariduskeskuse, Sindi Gümnaasiumi 7-liikmelised võistkonnad, samuti  Pärnu kolledži ning politsei- ja piirivalvekolledži koondvõistkond. Kokku osales 8 võistkonda. Ettevalmistustöö viktoriiniks toimus Inga Manguse õpiku „Russkij jazõk: bõstro i uspešno“ põhjal.

Kogu festivali üks toetaja oli Venemaa Rahvuslik Humanitaarülikool, mille esindaja professor Nikolai Pokrovski Peterburist kohale sõitis. Kaasa tõi ta hulgaliselt hinnalisi vene suveniire, mis viktoriini lõppedes kõigile osalejatele kingituseks laiali jagati. Žüriisse kuulusid veel peale eelpool nimetatud professori Vene teatri näitlejanna Tatjana Manevskaja, Pärnu linnavolikogu haridus- ja kultuurikomisjoni liige Svetlana Tšipurina ning keskraamatukogu töötaja Irina Golenkova.

Viktoriin koosnes 45 küsimusest, mis olid projektijuhi Natalja Rafikova poolt suurepäraselt slaididena koostatud. Kõik kulges tempokalt ning samas ka rõõmsas meeleolus. Kui žürii läks kokkuvõtteid tegema, tuli esinema Pärnu Ühisgümnaasiumi 9. klassi õpilane Kristina Ristmäe.  Ta laulis südamlikke laule vene keeles, saates end kitarril. Seejärel võttis ta kätte viiuli ning lood kõlasid niisama kaunilt.

Kokkuvõttes saavutas esikoha Koidula Gümnaasiumi võistkond, kuhu kuulusid Gloria Pahk, Inge Pikkor, Kristina Poolak, Grit Arro, Erko Teor, Andreas Jürimäe ning Mark Bannikov (õpetajad Viive Korb ja Irina Mandrõko). Teise koha saavutas üllatuslikult Pärnumaa Kutsehariduskeskuse võistkond (õpetajad Maie Jesjutina ja Rita Pillisener). Üllatuslikult seetõttu, et õpilased selles koolis vene keelt eelpool nimetatud õpiku järgi ei õpi. Õpilased valmistati õpetajate poolt eraldi ette. Kolmanda koha saavutas Ülejõe Gümnaasiumi võistkond (õpetajad Laine Lusik ja Anne Agasild). Ülejäänud tublid osalejad said tänukirjad ning väikese kingituse.

Professor Pokrovski ja näitlejanna Manevskaja kiitsid meie õpilaste väga häid teadmisi. Neid rõõmustas sära, mis peegeldus õpilaste silmist. Samuti jäid nad väga rahule  kogu ürituse ettevalmistuse ning läbiviimisega.

Festivali lõppüritusena toimub 27. aprillil Koidula koolis vene keele õpetajate metoodikapäev ja kogu festivalist tehakse kokkuvõte.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles