Üllatavalt raske nädal sundis aega maha võtma

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Et intensiivsed trennid pole sel nädalal soovituslikud, tuleb ilmselt rohkem jõusaalis rassida. Pildil seljalihaste harjutus Jaana Junsoni valvsa pilgu all.
Et intensiivsed trennid pole sel nädalal soovituslikud, tuleb ilmselt rohkem jõusaalis rassida. Pildil seljalihaste harjutus Jaana Junsoni valvsa pilgu all. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Läinud nädal oli üle tüki aja taas selline raskevõitu, mille jooksul jõudis petlik värskus korduvalt vahetuda kohutava väsimusega.

Pärast möödunud pühapäeva luitejooksu ja sellele takkaotsa tehtud BodyCombati trenni Tervise Paradiisis olin veel möödunud esmaspäeval omadega nii läbi, et mul oli isegi töö juures arvuti taga istumisega raskusi.

Ise olin küll pühapäeval salamisi lootnud, et äkki jõuan esmaspäeva õhtul trenni, kuid mind Tervise Paradiisis nõustav treener Jaana Junson võttis juba pühapäeval mu hoogu maha, soovitas saunas käia ja nädala alguses puhata.

Kui ma kontoris tööpäeva pärastlõunal tasapisi arvutitoolilt maha hakkasin libisema, pidasin ka ise targemaks trenni asemel koju magama minna.

Teisipäeval oli palju kergem olla ja õhtune BodyPump läks väga kenasti. Kolmapäeval oli taaskord enesetunne justkui OK, osalesin Tervise Paradiisi jõusaali ringtreeningus ja tegin pärast seda harjutusi otsa. Kokku tund ja 45 minutit. Pärast seda tekkinud väsimus paistis aga juba natuke kummaline. Sama seis jätkus mu suureks üllatuseks neljapäevalgi, kui BodyCombat tuli juba väga raskelt.

Takkaotsa magasin sel ööl halvasti ja reede hommikul polnud värskusest jälgegi. Mul oli kindel plaan teha reedel kaks trenni. Õnneks sain töölt vara minema ja nii läksin pärastlõunal jõusaali. Pärast seda BodyCombat tuli taaskord väga rängalt. Aga pärast seda öösel magasin hästi.

Võtsin laupäeval puhkepäeva ja loodan, et olen nüüd lõpuks ometi taastunud nädalatagustest vintsutustest. Sörkisin pühapäeva hommikul umbes kaheksa kilomeetrit ja võimu jäi ikka kõvasti üle. Lihtsalt laiskus ei lubanud uuele ringile minna.

Aga selline üles-alla kõikumine on olnud mu jaoks suur üllatus. Viimase poole aasta jooksul olen igasuguseid seisundeid läbi elanud, aga see on küll midagi uut. Seda enam, et enne luitejooksu oli mul väga hea ja kerge enesetunne.

Jaana Junson keelas pärast mu taastumisprobleemidest kuulmist mul sel nädalal ära kõik intensiivsed trennid. Ehk BodyCombatis mind sel nädalal ilmselt ei näegi.

“Igasugune võistlus, ka rahvaspordi üritus, võrdub mitme treeninguga, mis nõuab hiljem taastumiseks rohkem aega,” selgitas Jaana. “Andris on treeninud peaaegu kuus kuud ilma suurema puhkuseta ja koormus on üsna kiiresti kasvanud. Pean mõistlikuks vaadata üle puhkuse ja treeningute vahekord. Ilmselt tuleks mõneks ajaks kõrge pulsiga treeningud kõrvale jätta.”

Mu eksperimendi lõpuni on jäänud veel veidi alla kahe nädala. Pean hakkama oma kehakaalu pärast taas tõsisemalt muretsema, sest pärast reedest jõusaali oli see isegi 87,1 kg. Seda on natuke rohkem kui eesmärgiks seatud 85.

Pean märkima, et pärast seda, kui ma paar kuud tagasi eesmärgi kätte sain, on mu kaalu jälgimise motivatsioon natukene kukkunud. Samal ajal väldin endiselt rangelt rasvase ja magusa söömist, sellepräast ma väga kaalu pärast ei muretse.

Jaanagi kahtlustas, et mul on toitumise jälgimine vist tagaplaanile jäänud.

“Olemegi tagasi vana ja tuntud tõe juures, et parimaid tulemusi kaalu alandamiseks annab treeningu– ja toitumise kooskõla,” nentis Jaana.

Aga loodan teha nüüd targa trenninädala ja jälgida oma toidulauda. Nii saab ehk ka kaalu taas joonde. Järgmisel teisipäeval on ju ümber Viljandi järve jooks ja seal tahaks ikka finišisse jõuda.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles