Koidula ujulast jäävad alles vaid vann ja seinad

Enn Hallik
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ujula.
Ujula. Foto: Corbis/Scanpix

Koidula-kooli ujulat haldava Pärnu Koolide Sihtasutuse haldusdirektor Õie Lõmps on nii ujula ajaloo kui probleemidega põhjalikult kursis.


“See nüüd ekspertiisi alusel suletud ujula valmis 1982. aastal. Maja hakkas vajuma ja seinad koost jooksma üsna pea. Üks põhjusi on, et kuna koolil kanalisatsioon küll on, aga drenaaþi mitte, uhub vihmavesi maja alla ja liigutab seal liiva,” rääkis Lõmps.



“Mõõtmisi tehti juba kaheksakümnendatel ja mingil ajal tõmmati ujulat spordisaalist ankrutega kokku.”



Nüüd on bassein ühe otsa vajumise tõttu kergelt propelleris, mingid konstruktsioonid läbi roostetanud, seda, mis on duðiruumide põranda all, ei tea veel keegi.



“Remondi käigus jäävad ujulast alles vaid vann ja seinad-katus selle ümber,” arvab Lõmps. “Kõik, mis nende vahel, tuleb lammutada ja uuesti teha.”



Veebruari lõpus kuulutab sihtasutus välja avaliku projekteerimishanke. See kestab seaduse järgi 36 päeva, projekti tegemine minimaalselt neli kuud.



“Ütleme, et aasta lõpuks on meil projekt käes,” loodab Lõmps. “Siis on vaja raha, mida läheb kuni kümme miljonit ja mida meil veel ei ole. Kui on olemas projekt ja raha, siis - ehitatakse ju tänapäeval kiiresti.”



Pärnu Koolide Sihtasutuse juhataja Margus Tammekivi tunnistas, et mõistab ujujate muret ja teeb kõik, et Koidula-kooli ujula võimalikult kiiresti remonditud saaks.



“Ujula praegu ju seisab, vett me ei kasuta ega soojenda, selle säästu arvelt peaksime vähemalt projekti tegemise makstud saama,” arvas Tammekivi esimese trepiastme võtmisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles