Välisnoored õpivad Paikusel keskkonnasäästlikkust

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Projekti „Eurocycle for Environment“ logo.
Projekti „Eurocycle for Environment“ logo. Foto: logo

MTÜ Edela-Eesti Arenduskeskus korraldab Pärnumaal Paikuse vallas Reiu puhkekeskuses rahvusvahelise noortevahetuse „Eurocycle for Environment“ looduskeskkonna ja taaskasutuse teemadel.

22. aprillist 2. maini toimuvast noortevahetuses osalevad seitsme riigi, Eesti, Leedu, Saksamaa, Hispaania, Sloveenia, Bulgaaria ja Itaalia esindajad vanuses 18–26 eluaastat. Enamiku osalejatest moodustavad noorsoo- ja sotsiaaltöötajad, kellel on huvi ja tahtmist oma kogukonnas keskkonnasäästlikkust ja taaskasutust edendada.

„Projekti eesmärk on tuua kokku eri riikide maapiirkondade noored, et soodustada omavahelist koostööd, edendada teadlikkust ja oskusi valdkonnas arendavate ja ettevõtlike tegevuste ning loova lähenemise kaudu,“ tutvustas Marika Valter, MTÜ Edela-Eesti Arenduskeskuse juhatuse liige.

Valtri jutu järgi uuritakse teema aktuaalsust ja probleemseid seisukohti eri riikides, jagatakse mõtteid ja kogemusi, selgitatakse välja ühised jooned ja otstarbekamad viisid, kuidas tõsta Euroopa ja selle lähikondsete maade teadlikkust ning hoolivustunnet loodussäästvate eluviiside ja keskkonnahoiu teemadel.

Projekti raames külastavad väliskülalised Paikuse jäätmesorteerimiskeskust ja Põlendmaa prügilat, Pärnu loodus- ja tehnikamaja ning kohtuvad Pärnu linna kodanikumajas keskkonnainspektsiooni peadirektori asetäitja Olav Avarsaluga. Samuti on kavas tutvuda Pärnumaa looduskeskuste, Tolkuse, Kabli ja Raejärve loodushoiualaga.

Külalised võtavad täna osa traditsioonilisest Jüriöö jooksust ja 28. aprillil toimuvast “Teeme ära” raames korraldatavast Paikusel asuva Rattapargi laste- ja noorte mänguväljaku heakorra talgutest. Projekti lõppedes korraldatakse Pärnu ühes suuremas kaubanduskeskuses muusikaline flashmob propageerimaks loodussäästvaid eluviise, teadvustamaks üldsust taaskasutuse avaratest võimalustest.

Projekti rahastab programm Euroopa Noored.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles