Birgit Pihelgas teenis üheksanda tiitli

Enn Hallik
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Birgit Pihelgas.
Birgit Pihelgas. Foto: Peeter Koll

Eesti murdmaajooksu meistrivõistlustel Tallinnas Hiiul oli pärnakatest edukaim individuaalvõistleja Birgit Pihelgas. A-klassi neidude kahe kilomeetri distantsil pakkus talle tugevaimat konkurentsi Diana Halla (SK Leksi 44), kuid lõpuspurt andis neljasekundilise võidu Pihelgasele.

Mullust sama distantsi võitu kaitsnud peagi 17 saavale Birgit Pihelgasele oli see B- ja A-klassis üheksas Eesti meistrikuld. Kaks neist on tulnud murdmaal, ülejäänud hallis ja staadionil.

“Areng jätkub, aga jooksus ei parane tagajärjed reeglina väga kiiresti,” kommenteeris tütre sportimist teda treeniv isa Peeter Pihelgas. “Tähtis on, et tahtmist jätkuks ja sellega on nii, et pigem tuleb Birgitit tagasi hoida.”

Samas neidude kahe km jooksus oli Pärnu Altiuse sportlane Marie-Mädli Kivimäe seitsmes, A-klassi poiste kahe kilomeetri jooksus sai isa Margus Koka juhendamisel harjutav Teet Kokk viienda koha, viies oli ka Altiuse noormees Karl Mäe juunioride kolmes kilomeetris.

Endistest pärnakatest tegi tugeva jooksu Roman Fosti (Stamina SK), jäädes peaalal meeste neljas kilomeetris alla vaid Keio Kitsele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles