Tantsunädal tipneb ühiskontserdiga Vallikäärus

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusvahelise tantsupäeva tähistamine eelmise aasta kevadel Pärnus Rüütli platsil.
Rahvusvahelise tantsupäeva tähistamine eelmise aasta kevadel Pärnus Rüütli platsil. Foto: Urmas Luik

Pühapäeval, 29. aprillil tähistatakse Pärnu Vallikäärus Pärnumaa tantsijate ühiskontserdiga rahvusvahelist tantsupäeva, tantsuetendusi saab nädala jooksul näha juba neljapäevast alates.

Rahvusvahelist tantsupäeva tähistatakse maailmas alates 1982. aastast modernballeti looja Jean-Georges Noverre (1727-1810) auks. Pärnus on tähistatatud tantsupäeva alates 2010. aastast linna tantsuühenduste samaaegsete tantsuetendustega linna esinemispaikades.

Sel aastal tähistatakse tantsupäeva pühapäeva keskpäeval algava tasuta ühiskontsertiga Pärnu Vallikäärus.

Kontserdil osalevad Gabriele moe- ja tantsukool, Waf tantsukool, Laine Mägi tantsukool, Ainula balleti ja iluvõimlemise stuudio, Kungla Rahvas, Tuurit-Tuurit, Kajakas, Paikuse naisrühma Pastlapaar, JJ-Street Dance Company, MP-Dance, Eakate tantsurühm Vesiroos, Eakate tantsurühm Ilse, Tahkuranna tantsutiim, Aplaus Plus ja Pärlike, Pärnu Kunstide maja loov- ja vabatantsustuudio ja Black, Brownie and the Blondes

Tantsupäevale eelneb rahvusvaheline tantsunädal, mis algab Pärnus neljapäeval õhtul Tervise kultuurikeskuses eakate tantsurühma Kungla Rahvas ja rahvamuusikaansambli Tõmba Jüri ühiskontserdiga.

Laupäeva päeval toimub Pärnu kontserdimaja kammersaalis Gabriele moe- ja tantsukooli rahvusvahelisele tantsupäevale pühendatud tantsuetendus „Tantsuteatri lavatagused“.

Sama päeva õhtul saab Endla Küünis vaadata Laine Mägi tantsukooli kaasaegse jazz-tantsu etendust „Võrk“.

Nooruse majas toimub laupäeval Kaie Segeri tantsustuudio korraldatud ülekodumaine ratastoolis line-tantsijate tantsupäev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles