Liblika lasteaia südamenädal pani tervisele mõtlema

, õpetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hommikune liblikate tiivasirutus.
Hommikune liblikate tiivasirutus. Foto: Erakogu

Sellel aastal pööratakse südamenädalal erilist  tähelepanu liikumisele, mis tugevdab ja kaitseb südant. Ka Pärnu Liblika tänava lasteaias oli sel nädalal organiseeritud palju liikumistegevusi.

Igal hommikul alustasime oma päeva „liblikate tiivasirutusega“, kus lastel oli võimalus õpetajate juhendamisel teha tantsulist või loovharjutustel põhinevat hommikuvõimlemist. Kõik kavad olid koostatud mänguliselt ja lapsed olid põnevil, mida uut seekord õpetatakse.

Et meie lasteaed asub jõe lähedal, käisid suuremad rühmad uurimuslikul matkal jõe ääres.  Õpetaja juhendamisel vaadeldi tärkavaid pungi, kobraste äranäritud puid, tuhkru pesa, kalameeste ja sõudjate igapäevaseid tegemisi. Matka lõpetas tore sportlik ühismäng.

Südamenädalal on lasteaias saanud juba traditsiooniks tantsupäev ja tervisliku salati valmistamine. Tantsupäevaks olid lapsed õppinud koos muusikaõpetajaga tantse, mida siis teistele esitati. Sel päeval oli ka lasteaia personalil võimalus oma tantsuoskust demonstreerida.  Ühe õpetaja juhendamisel saime esimesed teadmised kõhutantsust, mis küll praktikas esialgu veel ei õnnestunud. Kuid sellest sündis idee edaspidigi proovida üheskoos nii tantsida kui ka võimlemisharjutusi teha.

Salatipäev on alati väga populaarne olnud, sest isetehtud salatil on hoopis teine maik. Lapsed õppisid hakkima ja  kokku segama väga mitmekesiseid puu- ja juurviljasalateid, mida hiljem koos söödi.

Lasteaia personalile oli organiseeritud põnev orienteerumismäng „Kotkasilm“. Peale sportliku innu oli otsimisel vaja teraseid silmi, et leida üles fotografeeritud detailid. Nende juures asuvad tähed andsid lõpuks kokku ühe sõna.  

Traditsiooniks on saanud Jüriöö jooks lasteaia õuealal, kus rühmad andsid teatejooksus edasi põlevat tõrvikut.

Pühapäeval osalesime personali ja peredega üle-eestilisel liikumispäeval „Sinu sammud loevad“. Ühiselt matkasime Pärnu vana silla juurest uue sillani. Loodame, et lapsed ja suured tervisehuvilised said kaasa hea tuju ja teadmise, et tervis on paljuski meie oma kätes.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles