Veetorude tootja laienes kaitsetööstusse

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnus tegutsev OÜ Vesimentor on pikka aega tootnud plasttorusid ja -kaeve, kuid nüüd on aktiivselt tootearendusele keskendunud firma saanud NATO sertifikaadi ja kuulub Eesti kaitsetööstuse liitu.

Kaitseministeeriumile pakutud toodete hulgas on näiteks teisaldatav surnukuur ja pommikelder, vahendas “Aktuaalne kaamera”.

Toodete nomenklatuuri laiendamine on vajalik, sest paari aasta pärast lõpeb Eestis vee- ja kanalisatsioonitorustike renoveerimine ja nõudlus peamiste tooteartiklite järele kaob.

“Üks suund on meil kindlasti olnud soov siseneda kaitsetööstuste liidu kaudu militaarturule ja pakkuda sinna oma kogemusi ja võimalusi. Näiteks oleme teinud ühe projekti kaitseministeeriumi jaoks ja nad praegu menetlevad seda. Nad on öelnud, et neile mõte meeldib. Tegemist on pommikeldri projektiga,” selgitas Vesimentori üks omanikke Kristo Kirs.

Veel on valminud teisaldatava surnukuuri projekt, sest selliseid asju läheb kriisikolletes vaja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles