Pärnakad said puuseppade mõõduvõtmisel teise koha

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puuseppade kutsemeistrivõistlused Pärnumaa kutsehariduskeskuses.
Puuseppade kutsemeistrivõistlused Pärnumaa kutsehariduskeskuses. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pärnumaa kutsehariduskeskuses toimunud noorte puuseppade kutsemeistrivõistlusel tunnistas ehitusfirmade esindajatest koosnev žürii parimaks Kuressaare ametikooli esinduse, millesse kuulusid Siim Kaljurand ja Steven Šubin.

Teise koha pälvisid Kristjan Pikner ja Jarmo Kask Pärnumaa kutsehariduskeskuse võistkonnast ning kolmanda koha Põltsamaa ametikooli esindajad Taavi Avik ja Märt Väli.

Võistlusel osales kümme noorte puuseppade võistkonda kümnest koolist üle Eesti ning veel üks meeskond, kes harjutas kätt rahvusvahelise võistluse EuroSkills 2012 tarvis. Esikolmikusse jõudnud noormehed tunnistati ehituspuusepa I kvalifikatsiooni vääriliseks ja sponsorid premeerisid parimaid puusepatööriistadega.

Kahe päeva vältel toimunud mõõduvõtmisel valmisid võistlustööna lastemajade sõrestikud. Pärast võistlust ehitavad Pärnumaa kutsehariduskeskuse noored majad ja need antakse üle Halinga vallavalitsusele, kes kingib need lasteaiale.

Võistlustöö teema valiti sel aastal ja varasemalt koostöös kohaliku omavalitsusega, et noorte käe all valmiks midagi sellist, mida just piirkonnas vaja oleks. Eelmistel aastatel on tehtud näiteks pinke Haapsalu promenaadi tarvis, samuti on valminud ootekodasid ja prügimaju.

Kutsemeistrivõistluse korraldasid Sihtasutus Innove ja Pärnumaa kutsehariduskeskus. Võistlust rahastasid Euroopa sotsiaalfond ning haridus- ja teadusministeerium.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles