Eesti lapsed ja vene munadepühad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kellukese ja Mai lasteaia ühine pidu.
Kellukese ja Mai lasteaia ühine pidu. Foto: Erakogu

Rodnitšoki rühmal Pärnu vene õppekeelega lasteaiast Kelluke on kujunenud toredaks traditsiooniks kutsuda külla Pärnu Mai lasteaia 5. rühma lapsi. Eri õppekeeltega rühmad tutvusid 2011. aastal kahe kultuuri lõimumist toetaval üritusel. Sellest tutvusest kasvas suur ja tugev sõprus.

18. aprillil peeti üheskoos munadepühi. Rodnitšoki rühm võõrustas sel korral 5. rühma lapsi oma lasteaia saalis.

Ühisüritusel lugesid lapsed munadepühade teemalisi luuletusi. Külalistele tehti ettepanek osa võtta koos kohalike „näitlejatega“ muinasjutulisest etendusest „Kirju kanake ja võlupesa“. Selline teemavalik oli seotud projektiga, mille põhieesmärk on muinasjuttude mittetraditsiooniline väljendamine.

Eesti lapsed võtsid hea meelega osa kõigist traditsioonilistest vene munadepühaga seotud mängudest. Üheskoos sai tantsitud vene rahvatantse. Nii ürituse korraldajad kui ka külalised said ennast proovile panna eri materjalidest kaelakeede valmistamisel.

Piduliku ühissöömise järel vahetasid lapsed omavahel endavalmistatud kingitusi.

Pärast pidulikku osa jätkasid nii lapsed kui pedagoogid suhtlemist Rodnitšoki rühmas.

Osavõtjad jäid üritusega väga rahule. Janeli Mai lasteaia 5. rühmast ütles, et ta tahaks käia sellistel külaskäikudel iga päev. Seitsmene Markus 5. rühmast tunnistas, et see oli tema elu parim etendus, mida ta oli näinud, ja viiene Nikita Rodnitšoki rühmast pakkus välja, et üritus võiks jätkuda pärast lõunauinakut.

Et anda lastele taaskohtumiseks uus võimalus, lepiti see kokku juba käesolevaks kevadeks, seekord Mai lasteaias.

Tahaks loota, et sellised traditsioonid jätkuvad, kõik saaksid tehtud tööst naudingu ja kuhjaga häid emotsioone.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles