Kahe silla jooks lisati linnajooksude sarja

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Jaansoni kahe silla jppks kuulub sellest aastast "Eesti linnajooksude" sarja.
Jüri Jaansoni kahe silla jppks kuulub sellest aastast "Eesti linnajooksude" sarja. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Eesti Olümpiakomitee egiidi all moodustati uus liikumisharrastusüritus “Eesti linnajooksud”, mis liidab kuus Eesti suuremat linnajooksu ühiseks võistlussarjaks.

Uue jooksusarja loomisega soovitakse pakkuda jooksuharrastajaile lisamotivatsiooni kogu algavaks jooksuhooajaks, hoogustada üleriigilist sporditurismi ja anda eri linnades toimuvatele jooksudele laiemat kõlapinda. Kuuele jooksule oodatakse kokku vähemalt 30 000 liikumisharrastajat.

Linnajooksude sarja kuuluvad 2. juunil toimuv PAF Tartu olümpiajooks, 8. juunil Rakveres aset leidev Eesti ööjooks, 11. augusti Narva energiajooks, 2. septembril Pärnus toimuv Jüri Jaansoni kahe silla jooks, 9. septembril SEB Tallinna maraton ja sügisjooks ning 7. oktoobril aset leidev Paide-Türi rahvajooks.

Eesti Olümpiakomitee presidendi Mart Siimanni sõnade järgi on sümboolne, et Londoni olümpia-aastal luuakse uus liikumisharrastuse sari.

“Olümpiamängud on küll inimkonna suurim kultuuriüritus, kuid spordi ühiskondlik roll ei piirdu tippspordiga,” ütles Siimann. “Sport kui elustiil, elurõõm, korralike inimeste kasvatamise vahend, väärikas vananemine – kõik see tasub väärtustamist.”

Uus jooksusari annab stiimuleid nii tipptasemel jooksjatele kui harrastajatele.

Kuue osavõistluse pikkade distantside ehk “Kuldraja” ja lühemate distantside ehk “Hõberaja” arvestuses kiirematele on välja pandud rahalised stipendiumid enam kui 10 000 euro väärtuses.

Kõik “Kuldraja” läbijad saavad autasuks jooksujalatsid omal valikul ja tasuta osavõtu 2013. aasta linnajooksudest.

Kes läbivad “Eesti linnajooksude” osavõistlustel kõik vabalt valitud ajavõtuga distantsid, saavad auhinnaks Eesti olümpiakoondise Londoni olümpia fännisärgi ja nende vahel loositakse välja viis täiskomplekti jooksuvarustust.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles