Saada vihje

Maitseproov Eriline aeg Pärnu restoranides: mekkida saab meritindipitsat ja luristada tindi-cappuccino‘tki

Meritindifestivali pakkumine restoranis Akord.
Meritindifestivali pakkumine restoranis Akord. Foto: Siiri Erala

“Kas me meritinditama ka kuskile lähme? Praegu on restoranides tindipäevad,” kõlas sõbranna küsimus, mille peale ma täna hommikul pisut ehmusin. Olin eile selle loo tarbeks käinud kuues Pärnu restoranis tindiroogi proovimas.

Pärnu tindifestivalil osaleb üle paarikümne toidukoha, festivali kodulehel toodud roogade nimekirjast saab järeldada, et enamik kokki on läinud traditsioonilist teed: meritint on paneeringus või tainas ja krõbedaks pruunistatud. Oma maitseprooviks otsisin aga eripäraseid toite. Oli üsna mitu pala, mille puhul ma ei suutnud enne toiduteele asumist ette kujutadagi, kuidas see võiks välja näha või maitsta. Näiteks meritindipitsa, -tiradito või meritindipuljongist cappuccino.

Kuklas kummita veel kunagiste kolleegide, teenekate ajakirjanike Tõnu Kanni ja Kalev Vilgatsi jutt sellest kurgilõhnalisest kalast ja päevalilleõli hõngust, mis olevat aastaid tagasi Pärnus tindihooajal heljunud. Ma pole põline pärnakas, seega oli kõik see nagu üks kummaline muinasjutt. Aga teele ma asusin ja tinti ma sõin. Kokku üle 15 kala päeva jooksul. Allpool toodud kirjeldused on ritta sätitud minu eelistuste järgi.

Kommentaarid
Tagasi üles