Tammiste lasteaias oli teguderohke südamenädal

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Südamenädala üritused Tammiste lasteaias.
Südamenädala üritused Tammiste lasteaias. Foto: Daily Harjaks

Tammiste lasteaed tähistas ülemaailmset südamenädalat tervisele tähelepanu suunavate tegevustega.
 

Nädal algas hambaarst Eva Marksoni külaskäiguga, kes õpetas lastele hammaste hooldust, et hambad püsiksid terved. Pärastlõuna jätkus pidžaamavõimlemisega, kus lasteaialapsed said pärast lõunauinakut tavapäratus vormis end reipamaks võimelda. Lapsi juhendas tantsuõpetaja Anneli Konrad.

Teisipäeval toimus õues ülelasteaialine orienteerumismäng, kuhu olid kutsutud osalema ka lapsevanemad. Pisemad lapsed läbisid seitse punkti, suuremad üheksa. Igas punktis tuli sooritada tervisega seotud ülesanne. Enim meeldis lastele puu- ja juurviljade sorteerimine, täpsusvise läbi ämblikuvõrgu ja kõige pikema katkematu rivi moodustamine.

Ühest punktist teise saamiseks oli oluline kasutada eri liikumisviise, liiguti nii marsisammul, galopphüppel, ussirivis, tagurpidi kõndides kui ka teiste põnevate moodustega. Olgugi et ilm oli sombune ja õueala üsna märg, pidasid kõik osalejad orienteerumismängu lõbusaks ja harivaks ettevõtmiseks.

Päev jätkus rühmas koos lapsevanematega terviseteemaliste lauamängude meisterdamisega.

Kesknädalaks oli tõelise hoo sisse saanud töötajatevaheline sammulugemisvõistlus „Kõnni terviseks“. Igal lasteaia töötajal oli vööl sammulugeja, mille näit järgmise tööpäeva hommikul vastavasse tabelisse tuli kirjutada. Oli tublisid, kelle ühe päeva jooksul astutud sammude hulk oli tavapärasest normist (10 000 sammu päevas) pea kaks korda suurem.

Tervisenädala raames algatatud tervislike salatite retseptivõistlus jõudis haripunkti kolmapäeval, kus lapsevanematelt hulgaliselt laekunud retseptidest valiti välja neli põnevamat, mida koos lastega reedel valmistama hakati.

Neljapäeval jätkus südamenädal rahulikumas tempos. Lapsed said vaadata Miku-Manni lasteteatri etendust, samuti ootas kõiki rühmi naaberrühma valmistatud kingitus – terviseteemaline lauamäng, mida üheskoos kohe mängima hakati.

Südamenädala viimase päeva juhatas sisse ühine spordipidu, kus mängiti temaatilisi mänge ja esitleti iga rühma valmistatud tervislikku salatit. Laste lõunauinaku ajal oli lapsevanematel võimalus osa saada sportlikust pärastlõunast tantsuõpetaja Anneli Konradi juhendamisel ja seejärel koos lastega võtta osa pidžaamavõimlemisest.

Südamenädal lõppes tervislike salatite degusteerimisega rühmades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles