Raeküla kooli õpilased käisid Muhus Lembitu retkel

, Raeküla kooli kehalise kasvatuse õpetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raeküla kooli seitsmendike võistkond osales Muhu saarel maastikumängul Lembitu retk.
Raeküla kooli seitsmendike võistkond osales Muhu saarel maastikumängul Lembitu retk. Foto: Age Peda

Raeküla kooli 7. klassi õpilaste neljaliikmeline võistkond osales eelmisel esmaspäeval Muhu kooli maastikumängul ehk Lembitu retkel. 

Viies Lembitu retk algas Muhu kooli aulas, kus kaitseliitlased tutvustasid õpilastele relvade lahtivõtmist ja kokkupanemist, mis osutuski esimeseks võistkondadevaheliseks jõuprooviks. Selgitati välja, milline võistkond ülesandega kõige kiiremini toime tuleb.

Seejärel jagati võistkondadele välja maastikukaardid ja võistlus jätkus metsas ligi kümne kilomeetri pikkusel matkarajal, kus tuli kaardi järgi orienteeruda ja kontrollpunktides ülesandeid lahendada. Meeldejäävamateks osutusid laskeharjutused, granaadi heitmine ja läbi takistuste jooksmine.

Traditsiooniliselt on retke lõpetamine ja kokkuvõtete tegemine toimunud Muhu linnuses. Sel korral otsustati vihmase ilma tõttu ühine supisöömine ja auhindade ning meenete jagamine korraldada koolimajas.

Lembitu retk kuulub Muhu põhikooli aprillikuu tegemiste hulka juba viiendat aastat. Mängu korraldajad on kooli huvijuht Anne Keerd ja Kaitseliidu Saaremaa maleva instruktor Raivo Paasma.

Raeküla kooli võistkond osales Lembitu retkel mereäärsete koolide Muhu, Laulasmaa ja Raeküla ühisprojekti raames.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles