Pärnumaa parim noortebänd on T69

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Konkursi žürii oli esinduslik: (vasakult)Kalle Vilpu, Vello Kuura, Marek Talts ja Mihkel Raud.
Konkursi žürii oli esinduslik: (vasakult)Kalle Vilpu, Vello Kuura, Marek Talts ja Mihkel Raud. Foto: Ants Liigus

Pühapäeva õhtul toimunud Pärnu linna ja maakonna noortebändide konkursil „Proovikas 2009“ noppis peapreemia Tõstmaalt pärit noortebänd T69, mis korjas võistlustel teisigi auhindu.



Noortebändide konkurss toimus tänavu juba neljandat korda. Võistlusest võtsid osa koosseisud, kelle tegutsemispaik on kas Pärnu linn või maakond või kus bändiliikmed on valdavalt linna või maakonna elanikud.

30. jaanuaril Pärnu kuursaalis aset leidnud eelvoorust valiti Endla Küünis toimuvale finaalkontserdile seitse bändi: Alloy Indefinite, Previous Last, Joseph Inch, 6th Yard Posse, Ann Maverick, T69 ja When The Glory Fades.

Külalisesineja oli eelmise aasta konkursi võitja Sick Of Sorrow.

Konkursi peapreemia ja 10 000 krooni vääriliseks hindas žürii ansambli T69.

Žüriisse kuulusid Mihkel Raud, Kalle Vilpu (ansamblist Ultima Thule), Marek Talts (jazz-kitarrist ja Pärnu muusikakooli õpetaja) ning Vello Kuura (kaupluse Muusik esindaja).

Žürii eripreemia pälvisid 6 Yard Posse, Previous Last ja Taavi Laar ning When The Glory Fades.

Parima vokalisti preemia sai Alari Torop bändist Alloy Indefinite, parim kitarrist oli Marvin Mitt bändist T69, parim bassist Joonas Krüger bändist Ann Maverick ja parim trummar Rauno Sgirka bändist Joseph Inch.

Omanäolisimaks bändiks tunnistas žürii When The Glory Fades'i.

Kõigi auhindadega kaasnes mitmesugust bänditehnikat ja instrumente.

Kaupluse Muusik eriauhinna sai konkursi võitnud bänd T69 ja see kujutab endast kümmet tundi stuudioaega ning eelnevalt üks kuu tasuta prooviaega "Proovikas".

Publik tunnistas oma lemmikuks bändi Joseph Inch, kes saab auhinnaks võimaluse esineda "Kaparockil".

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles