„Kokku tulek“ ootab mustkunsti- ja lohehuvilisi

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuulelohed.
Tuulelohed. Foto: PEETER LANGOVITS/PM/EMF

Laupäeval, 5. mai keskpäeval oodatakse Pärnu keskraamatukokku esimesi julgeid esinejaid ja palju uudishimulikke kuulajaid-vaatajaid, kui kokku tulevad 10-15aastased noored, kel huvi mustkunsti ja tuulelohede lennutamise vastu.

„Päris kindlasti on oodatud needki, kes sellistest hobidest kuulnud pole, aga tahtmist teada saada jagub,“ kutsus lasteosakonna bibliograaf Signe Peeker. „Kui esimese korruse saal vähegi mahutab, saavad etteasteid jälgida väiksemad lapsed ja täiskasvanudki.“

Mustkunsti telgitagustest tuleb rääkima ja kaarditrikke näitama Andreas Jürimäe. Pärnu Koidula gümnaasiumis õppiv noormees on mustkunstihobiga tegelnud kolm aastat ja esinenud nii oma koolis kui „Tsirkusepuu“ festivalil tänavamustkunstnikuna. „Hea trehvamisõnne ja viisaka küsimise korral on Andreas nõus kaardimustkunsti demonstreerima
pärast laupäevast "Kokku tulekut" ootamatult kohatud trikihuviliselegi,“ avaldas Peeker.

Tuulelohede värvilist maailma hakkavad tutvustama isa-poega Alari ja Klaus Heinaste. Nemad on osa lennutamislembesest perest, kelle lohehuvi sai alguse Klausi sünnipäevakingist – tuulelohest. Nüüd osalevad nad koos ema Ene ja pesamuna Georgiga kõigil suurematel lohelennutamistel Eestis ja kuuluvad Tuuleloheklubisse.

Peekeri jutu järgi meisterdatakse laupäeval uhkeid tuulepüüdjaid ja loosiõnnelikud noored saavad nende tegemises osaleda.

Esimest, kuid mitte viimast korda toimuvale "Kokku tulekule" on Peekeri kinnitusel edaspidi oodata väga erinevate hobide, huvide ja ametite esindajaid. „Sõprade hulgas heakskiitu leidnud, vaikselt omaette toimetanud või suisa kuulsad inimesed räägivad, mis nende päeva põnevaks teeb,“ tutvustas ta plaane.

Peale selle kutsutakse kõiki laupäeval raamatukokku tulnuid osa võtma magusast majamängust. „Mängijal tuleb raamatukogus lahtiste silmade ja nutika meelega ringi jalutada ja lõbus küsimusteleht täita,“ juhendas Peeker, kelle sõnade järgi selgub hobipäevale järgneva nädala jooksul, kes magusa auhinna saab.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles