Mudaravila kompleksi ehitus ootab läbirääkimiste taga

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mudaravila.
Mudaravila. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Aprillis algama pidanud Pärnu mudaravila rekonstrueerimine lükkub arendaja teatel mõneks ajaks edasi.

„Läbirääkimised investoritega on pooleli, kõik detailid ei ole veel paigas,“ ütles mudaravila arendusega tegeleva Asratem OÜ juhatuse liige Margus Kangur. „Loodame, et ehitamine algab õige pea, kuigi mingit tähtaega paigas ei ole.“

Kangur väitis, et mudaravila ümberehitustööde venimisega ei ole esialgu ohus kompleksi planeeritav valmimistähtaeg, milleks on välja käidud järgmise aasta suveperioodi algus.

Varasema info kohaselt rekonstrueeritakse ehitustööde käigus Pärnu rannas paiknev ajalooline mudaravila ja sellest mere poole ehitatakse uus spaahotelli- ja restoranitiib. Kompleksis on pinda ligi 7000 ruutmeetrit ja hotelli on planeeritud 65 tuba.

Ranna puiesteel asuva endise mudaravila kinnistu hoonestusõiguse omandas 2008. aastal Mudaravila Investeeringud OÜ, makstes linnale 50aastase hoonestusõiguse eest 36 miljonit krooni.
Tookord oli ettevõttes osalus Margus Kanguril, Aare Partsil, Tarmo Sumbergil ja Andres Rätsepal.

Hiljem on Mudaravila Investeeringute omanike ring laienenud. 2009. aasta sügisel liitus seniste omanikega Aivar Pärna OÜ Citius A.P., eelmise aasta alguses Rootsi kodaniku Kenneth Andrew Lewise Audrurand Invest OÜ.

Mudaravila Investeeringud kavatseb omakapitali ja pangalaenu arvelt spaahotelli valmis ehitada ja selle Tarmo Sumbergi firmale pikaajalisele rendile anda. Eeldatav investeeringute maht on 100 miljonit krooni ehk 6,4 miljonit eurot.

Kanguri sõnade kohaselt projekteerib mudaravila kompleksi Allianss Arhitektid OÜ eesotsas arhitekt Tarmo Teedumäega.

Mudaravila Investeeringud sai mudaravila kompleksi ehitusloa mullu detsembris.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles