Kilingi-Nõmme koolis oli karjääripäev

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karjääripäev Kilingi-Nõmme gümnaasiumis.
Karjääripäev Kilingi-Nõmme gümnaasiumis. Foto: Erakogu

Kilingi-Nõmme gümnaasiumis toimus eile arvult kolmas karjääripäev, kus huvitavaid tegevusi jagus kõikidele õpilastele.
 

Kilingi-Nõmme Gümnaasiumi psühholoogi-karjäärikoordinaatori Pille Kadaku jutu järgi kuulasid esimesed klassid liiklusloengut, teistele klassidele oli karjäärimängude töötuba. „Lapsed teadsid ja oskasid palju ametite kohta rääkida,“ ütles ta.

Karjääripäevaga oli seotud kolmandate klasside õppekäik päästeametisse. Neljandad klassid külastasid vallavalitsust ja tutvusid sealsete ametnike tööga.

Viiendast seitsmenda klassini valmistasid õpilased emadepäevaks kingitusi. Abiks olid kunstiõpetajad ja Kilingi-Nõmme vabaajakeskuse töötajad.

„Kuuenda klassi poistel oli sellel päeval eriti vastutusrikas roll: nende käte all valmisid kooli õppeköögis pirukad ja võileivad karjäärikohviku tarbeks, mida aitasid käigus hoida 9. klassi tüdrukud,“ kirjeldas Kadak. „Ja kuuenda klassi tüdrukud proovisid kätt poiste tööõpetusõpetaja juhendamisel puidutööd tehes.“

Seitsmendale klassile toimus Pärnu noorte infopunkti loeng. Peale selle said tüdrukud lähemalt tuttavaks maniküürija tööga, poistele toimus samal ajal sissejuhatav loeng joogasse ja eneseabistamisse joogaõpetaja juhendamisel.

Kaheksandatele ja üheksandatele klassidele korraldasid töötubasid Pärnu noorte infopunkti töötajad. Räägiti ametitest, karjääri- ja ajaplaneerimisest, õppimisvõimalustest Eestis ja välismaal.

11. ja 10. klasside päeva esimene pool oli seotud uurimistööde kaitsmisega: vanemad kaitsesid, nooremad kuulasid ja õppisid, et järgmisel aastal oma töö võimalikult hästi koostada ja esitleda.

Gümnaasiumiõpilastele lõpetas päeva Eesti töötukassa Pärnumaa osakonna töötajate väga sisutihe ja praktiline loeng.

Karjääripäeva korraldas Kilingi-Nõmme gümnaasiumi karjäärimeeskond.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles