Juhtkiri: Külaline hea, elanik parem

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Külalised on Pärnu linnale väga tähtsad, kuid püsielanikud veel tähtsamad. Nii kirjutas eilses Pärnu Postimehes Pärnu linnapea Toomas Kivimägi.

Sellega on suhtumine paika pandud ja põhiline öeldud. Teisisõnu: Pärnu Postimees võib tänase juhtkirjaga tõmmata joone alla suvise öörahu teatud päevadel lühendamise arutelule.

Arutelu, niipalju kui seda oli, käis tõesti ühe võimaliku ettepaneku ümber ja kel midagi sisulist öelda oli, sellele sõna anti.

Ega midagi vaielda eriti olegi. Niikuinii maksame suvel kuurortlinnale lõivu oma privaatsuse arvelt ja laialt teada on ütlemine, et suvel üürib pärnakas oma elamispinna välja ning kolib suvilasse (kuur kõlbab samuti), kus siis, näpud mullas, laseb päikesel seljalt mitu nahka võtta. Põlispärnakas pidavatki suvel eestpoolt valge välja nägema.

Joogi- ja söögiasutuste pidajad võivad tunda ennast veidi puudutatuna, kuigi viimatine tagasiside, mis toimetusse on jõudnud, kõneleb nende leplikust meelest.

Jääb nii, nagu pealik ütleb, kohtukulliga ei hakka keegi ähvardama.

Kergemalt saab hingata mitmel pool juba ametisse palgatud suvinegi tööjõud, sest vahetused, mis niigi pikad, ei veni enam pikemaks.

Teatud lühemate ööde kogemus on Pärnus suveajast olemas. Pärnu Postimees loodab, et selgi suvel jagub suvepealinnas tegevust nii päikesepaistelisse päeva kui sumedasse öösse.

Oleme seda meelt, et rannas võiks ilusate ilmadega jätkuda melu kauemaks. Kindlasti peaks öös olema rohkem kohti, kus hilja peale jäänu saaks midagi hamba alla kõhukorina vaigistuseks ja janu kustutuseks.

Meie suvi on liiga lühike, et sel raisku minna lasta!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles