Tulumaksu deklareerimisel saab kinnistusandmed www.eesti.ee portaalist

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liis Treimann.

Eilsest saab e-maksuametis esitada eelmise aasta tulude deklaratsioone, kus on tänavu oluline muudatus: kodulaenu võtnud inimestel tuleb sisestada oma kinnistu number. Kinnistu numbrit saavad kodulaenu võtnud inimesed vaadata riigiportaalist www.eesti.ee.


Liikvele on läinud info, et kinnistu numbrit peaks otsima registrite ja infosüsteemide keskuse leheküljelt, kuid kiirem ja mugavam on vaadata oma kinnistu andmeid www.eesti.ee lehe kaudu.



Riigi infosüsteemide arenduskeskuse kommunikatsioonijuhi Katrin Pärgmäe sõnadejärgi leiavad kõik kodulaenu võtjad tasuta kinnistusandmete info riigiportaalist www.eesti.ee. "Kui portaali sisse logida ja valida lipik "Kodanikule", on esilehe allservas loetelu X-tee teenused. Selle esimese tulba keskelt leiab  kinnistusregistri andmekogu, mis näitab kõiki selle inimesega seotud kinnistuid."



„E-kinnistusraamatust saab vaadata, kes on mõne kinnistu omanik või kas sellega on seotud hüpoteeke, eriõigusi või piiranguid," selgitas RIKi kohturegistrite osakonna juhataja Ingmar Vali. "E-kinnistusraamatu eesmärk on anda inimestele võimalus tutvuda võõraste kinnistute andmetega, mis on oluline näiteks oma kodu soetamisel," lisas Vali. E-kinnistusraamatu leiab aadressilt http://kinnistusraamat.rik.ee.



Samuti on kasutajatel oluline meelde jätta, et nad enne uues aknas veebilehe avamist e-maksuametis oma seisu salvestaksid. "Kui teisel lehel peaks kauem minema ja sessioon 15 minuti pärast aegub, on kasutaja andmed uuel sisselogimisel alles," meenutas maksu- ja tolliameti meediasuhete spetsialist  Annely Erm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles