Paikuse on Euroopa päeval Pärnumaa keskpunkt

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rosanna Lints.
Rosanna Lints. Foto: Ardi Truija

Eesti avatud noortekeskuste ühendus korraldab 9. mail Eesti 15 maakonnas ühise noorte Euroopa päeva, Pärnumaa noorte Euroopa päeva keskus on Paikuse avatud noortekeskus Panoke.
 

Euroopa päevaga tähistatakse 62 aastat tagasi astutud esimest sammu praeguse Euroopa Liidu väljakujunemisel. Päeva moto on „Aktiivne kogu elu“ ja selle eesmärk on anda mõista, et Euroopa on aktiivsete, haritud inimeste elu- ja töökoht. Ole sa noor või vana. Ela sa Eestis või Prantsusmaal. Meil kõigil on võrdsed võimalused, kuid edu pandiks on ühiselt koos tegutsemine.

Igas maakonnas ühes noortekeskuses toimuvad kogu päeva kestel Euroopa Liidu teemalised foto- ja videokonkursid, töötoad, minimessid, esinemised, breiktantsu battle ja mälumäng. Tänavu ühinevad ettevõtmisega noored Prantsusmaal, kuhu kogunevad noored Walesist, Portugalist, Itaaliast, Saksamaalt ja Eestist.

Kõik see saab ühiseks üle-eestiliseks peoks tänu Eesti olulisemale kaubamärgile IT-le. Kogu päeva kajastab veebi-TV saatepealkirjaga "Noorte Euroopa ringvaade", mille kestel tehakse kõigisse korralduspaikadesse interneti otselülitusi ja kuvatakse ühiseks peoks internetilehel www.noorteeuroopapaev.eu.

„Paikuse noortekeskuses saab kella 15 alates osaleda sportlikes, kunstilistes ja filosoofilistes tegevustes ning kaasa lööma on oodatud nii suured kui väikesed,“ tutvustas Marika Valter Paikuse avatud noortekeskusest Panoke.

Paikusel on päevajuhid saates „Eesti supermodell“ osaleja Triinu Lääne ja Paikuse avatud noortekeskuse Panoke noorsootöötaja Madde Rebane. Euroopa päeval räägivad Pärnu noorte infopunkti töötajad vabatahtliku tegevusest ja välismaale tööle või õppima minekust. Õues läheb poolteisetunniseks sportlikuks orienteerumiseks.

Päeva mahuvad „Euroopa minimess“, üle-eestiline meeskondadevaheline mälumäng Euroopa teemal, mille tulemused jooksevad otse arvutiekraanile, mõttetalgud „Mida on noortel ja eakatel vastastikku õppida ja õpetada“ ja muudki.

Päeva lõpetab Paikuse põhikooli sisehoovil kell 19 algav kontsert, kus laval astuvad üles noortebändid Suund on Pluuto, Voice of Voices ja ja „Eesti otsib superstaari“ neljanda hooaja finalist Rosanna Lints. Veebilülitus sellest kontserdidt tehakse 20.15.

Kell 20 algab Saue noortekeskuses Ott Leplandi kontsert ja kell 21 jätkab Karksi-Nuia kultuurikeskuses Liis Lemsalu.

Euroopa päeva ettevõtmisi toetavad riigikantselei ja Euroopa Komisjoni esindus Eestis.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles