Ülejõe gümnaasium laulab Euroopa keeltes

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kontserdil "Ülejõe gümnaasium laulab Euroopa keeltes" astub ühe esinejana üles solist Silvia Põder koos 11. klassi bändiga.
Kontserdil "Ülejõe gümnaasium laulab Euroopa keeltes" astub ühe esinejana üles solist Silvia Põder koos 11. klassi bändiga. Foto: Erakogu

Euroopa päeval 9. mail ootab Pärnu Ülejõe gümnaasium huvilisi üle linna kontserdile „Ülejõe gümnaasium laulab Euroopa keeltes", oma kooli õpilastele on kogu koolipäev täis keeleõpet.

„Üha enam propageeritakse ühiskonnas keeleõpet, et eri riikide kultuuri ja poliitikat mõista, õppida, suhelda, reisida, ja meiegi tähistame Euroopa päeva keeli õppides,“ rääkis Ülejõe gümnaasiumi huvijuht Piret Soa.

Huvijuhi jutu järgi saab kogu maja täis võõrkeelseid silte – nendes keeltes, mida Ülejõe gümnaasiumis õpetatakse. „Kui kogu päev on silme all sõnad „sein“, „aken“, „uks“, „direktor“ jne eesti, soome, inglise, saksa, vene ja hispaania keeles, jäävad need kindlasti meelde, ka väikestele,“ selgitas Soa. Ta lisas, et sügisest saab alates 6. klassist B-võõrkeelena õppida soome keeltki, siiani on teine valik olnud vene ja saksa keel.

Õhtul kell 19 toimub kooli aulas õpilaste kontsert „Ülejõe gümnaasium laulab Euroopa keeltes", kus kõlavad laulud nendessamades keeltes. Üles astub õpetajate ansambelgi.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles