Villa Artises on külas Reti Saks

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Illustratsioon

Pärnus villa Artises on maikuus huvilistel vaadata graafik Reti Saksa näitus „Raamatupildid“ ja väike valik graafikat.
 

„Tegemist on värvirõõmsa ja kauni näitusega, kus väljas kunstniku joonistatud-maalitud lasteraamatute illustratsioonid,“ tutvustas Viivika Orula villa Artisest ja lisas, et just väiksemat vaatajat arvestades on pildid asetatud näitusesaalis tavapärasemast pisut madalamale.

Orula jut järgi sobib Reti Saksa seekordne näitus hästi juba lasteaiaealise lapse esimeseks näitusekülastuseks, kus ema-isaga koos piltide üle arutleda ja seinalt luuletusi juurde lugeda. Samuti on oodatud nii lasteaia vanemad rühmad kui klassid villa Artisesse oma kunstitundi tegema.

Pärnus sündinud Reti Saks on õppinud graafikat Eesti riiklikus kunstiinstituudis ja osalenud näitustel 1983. aastast. Kunstniku ühe, äärmisel juhul kahe või kolme figuuriga graafiliste tööde teemaks on inimene oma üksinduses. Saks on öelnud, et tal on pilte, mille joonistamisest ta pole pääsenud. Need on pildid, mis on tulnud ise tema juurde. Kui mõni selline pilt on tulnud kunstniku juurde, siis ta oma sõnul vaid hoiab pliiatsit ja liigutab kätt.

Näitus jääb avatuks juuni alguseni.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles