Pärnakad saatsid “Rabarockile” Merwise

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merwis eesotsas oma solisti Peter Põdraga tegi kõik, et lõpuks napilt konkurente edestada.
Merwis eesotsas oma solisti Peter Põdraga tegi kõik, et lõpuks napilt konkurente edestada. Foto: Ants Liigus

Nädala jooksul korraldab Red Bull Tourbus kolmes Eesti linnas tasuta kontserdi, mille publiku lemmik pääseb esinema “Rabarockile”. Pärnakate lemmikuks osutus reedel toimunud kontserdil ansambel Merwis.

Ürituse pressiesindaja Tuuli Jevstignejevi sõnade kohaselt astusid Red Bull Tourbusi reedesel kontserdil Pärnu Port Arturi kaubanduskeskuse kõrval üles Merwis, DRIVEN, The Blinking Lights ja peaesinejana August Hunt.

Kontserdile kogunenud publikul oli suvisele suurfestivalile “Rabarock” pääseva bändi valimisel peamine roll, sest võidubänd selgitati välja publikuovatsioonide ja detsibellimõõtja alusel.

“Merwis võttis asja tulihingeliselt ja oli Pärnusse kohale sõidutanud bussitäie fänne,” teadis Jevstignejev. “Lõpuhääletusel selgus nende võit kõigest 1,2detsibellise eduga.”

Bändi liikmed ei suutnud pärast rahva lemmiku väljakuulutamist oma edu uskuda. “Olime juba siis ülimalt õnnelikud, kui saime teada, et osutusime konkursil üheksa parima hulka valituks. Nüüd, kui pääsesime edasi, on emotsioonid kirjeldamatud,” rõõmustasid Merwise liikmed.

The Blinking Lightsi solist Aleksander Seeman ütles pärast lavalt alla tulemist, et neil läks väga hästi ja õige tunne oli sees. “Publik elas kaasa ja konkursist osavõtmisel oligi eesmärk oma kodulinnas esineda,” rääkis rahulolev Seeman.

DRIVENi liikmed jäid samuti oma esinemisega rahule.

“Laval läks, hoolimata alla sadanud vihmast, temperatuur väga kuumaks ja tundus, et publikule läks meie esinemine korda,” nentis DRIVENi kitarrist Rando Ojassoo.

Red Bull Tourbusi tasuta kontserdid toimuvad veel homme Tallinnas ja ülehomme Tartus. Seal astuvad võistlustulle vastavalt Number Ö, Ceremonial Perfection ja Taavi Peterson & Üdi ning Mimicry, Crucial Attack ja Maxtraktor.

Red Bull Tourbusi konkursile võisid end kirja panna kõik Eesti bändid. Kokku registreeris 89 kollektiivi, kelle seast valis muusikaasjatundjatest žürii välja üheksa õnnelikku, kes pääsesid omavahel võistlema kolmele kontserdile. Iga kontserdi publikulemmik pääseb esinema 15. ja 16. juunil Järvakandis toimuval festivalil “Rabarock”.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles